STARE DE URGENȚĂ ÎN CATALONIA

Va fi limitată utilizarea de apă în agricultură în proporție de 80 la sută și în industrie în proporție de 25 la sută

Din cauza secetei ce s-a înăsprit în ultimii ani, în 24 de localități din regiunea spaniolă Catalonia a fost declarată „stare de urgență” .

În contextul acestei situații de urgență, va fi limitată utilizarea de apă în agricultură în proporție de 80 la sută și în industrie în proporție de 25 la sută; s-a precizat că va fi interzisă umplerea piscinelor, precum și irigarea grădinilor și a parcurilor.

Samuel Reyes, directorul Departamentului pentru Ape din Catalonia, a declarat că restricțiile impuse în cadrul situației de urgență vor fi aplicate în agricultură și în industrie și nu vor afecta consumul de apă potabilă.

Într-un comunicat al Departamentului pentru Ape, se arată că măsurile, care vor afecta 24 de localități din Catalonia cu o populație totală de 26 de mii de locuitori, vor intra în vigoare săptămâna viitoare.

În orașele în care vor fi impuse restricții de consum cantitatea de apă pe persoană va fi redusă de la 230 de litri la 200 de litri pe zi.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/08/03/stare-de-urgenta-in-catalonia-2019724?fbclid=IwAR0MKU7Kg1l_IQsjWDSmLhNCkM6-nwbhba0sXI0UyfwVkNfwpDXBpXvaYok

Lasă un răspuns