SPANIA CERE ȚĂRILOR EUROPENE ÎNTRERUPEREA RELAȚIILOR DIPLOMATICE CU ISRAELUL

Ministrul pentru drepturile sociale și Agenda 2030 și liderul partidului Podemos din Spania, Ione Belarra a cerut țărilor europene să „întrerupă relațiile diplomatice cu Israelul”.

Ministrul pentru drepturile sociale și Agenda 2030 și liderul partidului Podemos din Spania, Ione Belarra a cerut țărilor europene să „întrerupă relațiile diplomatice cu Israelul, să impună un embargo asupra armelor și sancțiuni economice împotriva acestei țări”.

Într-o declarație pe platforma de socializare X, Belarra l-a criticat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu și statul Israel.

„Haideți să luăm măsuri. Este încă posibil să oprim genocidul”, a declarat Belarra, adăugând astfel:

„Astăzi am aflat că Netanyahu a declarat ONU persona non grata în Israel. Acest lucru înseamnă că oficialii ONU nu vor mai putea obține vize pentru a călători în aceste teritorii. Aceasta este o consecință a faptului că, timp de decenii, nici Netanyahu, nici statul Israel nu au renunțat la politica lor de ocupație ilegală a teritoriilor palestiniene”.

Ministrul spaniol a făcut apel la țările europene să adopte de urgență patru decizii în cadrul măsurilor împotriva Israelului:

„Prima este ruperea relațiilor diplomatice cu Israelul. În al doilea rând, ar trebui impuse sancțiuni economice în mod decisiv, la fel ca în cazul înalților oficiali, precum (președintele rus Vladimir) Putin. În al treilea rând, ar trebui impus un embargo asupra armelor. Și, în al patrulea rând, ca și în cazul războiului din Ucraina, să îl aducem pe Netanyahu și pe toți ceilalți politicieni responsabili de bombardarea civililor în fața Curții Penale Internaționale”.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/10/26/spania-cere-tarilor-europene-intreruperea-relatiilor-diplomatice-cu-israelul-2056168?fbclid=IwAR3RA1m3ZwJjEZ4a82djZIf98r9Ed8gappPhVyZhPc37__uTZO3lrCkBNw0

Lasă un răspuns