SITUAȚIE TENSIONATĂ LA FRONTIERA ISRAELIANO-LIBANEZĂ

Premierul libanez, Najib Mikati a declarat că inițiativa deschiderii unui front spre Israel din sudul Libanului nu este în interesul nimănui.

În declarația sa scrisă cu privire la escaladarea tensiunii la granița dintre Israel și Liban, premierul Mikati, citat de agenția libaneză de știri NNA, a precizat că guvernul său „nu a rămas tăcut și neputincios” în fața evoluțiilor îngrijorătoare de la frontiera israeliană din sudul țării.

„Guvernul se află în contact permanent (cu părțile relevante) pe plan intern și extern pentru a menține stabilitatea în Liban și pentru a se feri de efectele războiului din Gaza”, a adăugat premierul libanez.

„Inițiativa deschiderii unui front (împotriva Israelului) în sudul Libanului nu este în beneficiul nimănui. Pentru că libanezii nu au puterea de a suporta acest lucru”, a declarat Mikati, susținând că Libanul este pe deplin solidar cu Palestina.

Premierul Najib Mikati a afirmat că Libanul se află „în mijlocul haosului”, iar regiunea trece printr-un proces dificil în general, precizând faptul că nu este posibil ca cineva să prevadă ce se va întâmpla, dar un lucru sigur este că Israelul încearcă să își intensifice atacurile provocatoare.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/10/16/situatie-tensionata-la-frontiera-israeliano-libaneza-2051580?fbclid=IwAR3Hww5hI9facgcEbUSiGeR8NFZN6CWQIFnEHorC4iTavb067vSIkEao_RI

Lasă un răspuns