SIF Moldova mai pregăteşte un proiect rezidenţial în Bucureşti, după ce a vândut 80% din primul

Delistată în 2015 de la Bursa de Valori Bucureşti, compania Ţesătoriile Reunite s-a transformat în dezvoltator imobiliar şi a vândut 80% din apartamentele din primul proiect rezidenţial construit la Bucureşti. Acum, compania pregăteşte terenul pentru un nou proiect.

Ţesătoriile Reunite, al căror acţionar majoritar este SIF Moldova, pregăteşte un nou proiect rezidenţial. Delistată de la Bursa de Valori Bucureşti în 2015 şi transformată în dezvoltator imobiliar, compania deţinea două terenuri: unul pe strada Euforsina Popescu, nr. 61 în sectorul 3 al Capitalei, şi un altul pe strada Spătarul Preda, nr. 5, sector 5. 

Dacă pe terenul din sectorul 3 au fost demarate anul trecut lucrările de construcţie la primul proiect rezidenţial, cu 363 de apartamente, compania a obţinut avizele pentru construcţia unui alt doilea proiect rezidenţial pe terenul din sectorul 5.

Ţesătoriile Reunite deţine un teren de 11.480 de mp, unde are în plan constucţia a trei blocuri înalte de zece etaje, potivit datelor publice prin Serviciul de Urbanism al Primăriei Capitalei. În prezent, pe teren se mai află câteva clădiri vechi, care de-a lungul timpului au fost închiriate mai multor firme.

Compania a anunţat în vara anului trecut o investiţie de 34 de milioane de euro în primul proiect rezidenţial de la Bucureşti. Construcţia a început în toamna anului trecut, iar din cele 363 de apartamente au fost deja vânsute şi pre-contractate 80%. 

SIF Moldova, prin Ţesătoriile Reunite, mai are în dezvoltare şi proiectul gigant Atria Urban Resort, cu 1.400 de apartamente şi unde investiţia depăşeşte 100 de milioane de euro. SIF Moldova a investit şi 65 de milioane de euro alături de familia Pogonaru în dezvoltarea centrului comercial Veranda Mall din zona Obor.

Sursa: Economica

Lasă un răspuns