Sectorul contrucţiilor, declarat prioritar pentru 10 ani. Contribuţia de asigurări sociale pentru angajaţii din sector scade cu 3,75%

Sectorul contrucţiilor este declarat prioritar pentru 10 ani, taxele urmând să scadă aici de la 41,5% la 21,25%, iar contribuţia de asigurări sociale pentru angajat se va reduce cu 3,75%, a anunţat marţi, la Palatul Victoria, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

„Ştiţi foarte bine, există un protocol semnat între Guvernul României şi patronatele din sectorul de construcţii prin care în primul rând se declară acest sector ca fiind un sector prioritar pentru economia naţională. Timp de 10 ani de zile acest sector va avea o serie de facilităţi. Practic şi pe scurt se reduc taxele care sunt astăzi la 41,5% la 21,25% pentru companiile sau în fie, pentru cei care sunt în acest sector, companii, deci angajatori şi angajaţi. În aceeaşi perioadă contribuţia de asigurări sociale se reduce cu 3,75% pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor realizate din activităţi din sectorul de construcţii”, a spus Eugen Teodorovici.

El a menţionat că prin intermediul unei ordonanţe s-a creat şi cadrul legal pentru a se stabili salariul minim pe economie la 3.000 de lei, aşa cum se prevede în protocolul menţionat anterior.

Ministrul Finanţelor a mai spus că toţi lucrătorii din acest sector rămân asiguraţi atât la Sănătate cât şi la sistemul de pensii, chiar dacă există reducerile de taxe menţionate.

Sursa: economica.net

Lasă un răspuns