Sectoarele IT&C, comerţ şi HoReCa au creat jumătate din joburile noi din 2018

Angajatorii au făcut 96.400 de noi recrutări în primele zece luni din 2018, iar aproape jumă­ta­te (48%), adică 46.100 din­tre acestea au fost rea­li­zate în trei domenii: IT&C, comerţ şi hoteluri şi restaurante.

Sectorul informaţii şi co­mu­nicaţii a făcut 16.400 de noi angajări în perioa­da ianuarie – octom­brie, aces­ta fiind domeniul cel mai activ din punctul de vedere al recrutărilor de anul trecut, arată datele INS. Astfel, sec­torul IT&C, „starul“ economiei din ultimii ani, a ajuns la un efectiv total de 183.500 de angajaţi în luna octombrie.

„În 2019 mă aştept să rămână în continuare o piaţă a candidaţilor, iar creşteri semnificative pe zona de recrutare vor fi în domeniile IT şi pe zo­na de servicii, în timp ce în zona financiar-bancară va fi o creştere temperată sau o menţinere a numă­rului de angajaţi“, a explicat Sorina Donisa, CEO al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar APT Resour­ces & Services, parte a Work Service Group.

Pe locul secund în topul sectoarelor care au făcut cele mai multe re­crutări se află comer­ţul, care a ajuns la un efectiv de aproape 792.000 de salariaţi, du­pă ce angajatorii din acest domeniu au făcut un număr de 15.500 de noi angajări în primele zece luni ale anului anterior.

Pe locul trei se află „hotelurile şi restaurantele“, unde lucrează 207.700 de angajaţi. Angajatorii din acest domeniu au făcut 14.200 de noi angajări în perioada ianuarie- octombrie 2018, deşi nevoia din piaţă este mult mai mare.

Sursa: Zf.ro

Lasă un răspuns