Se înmulţesc birourile la Expoziţiei: GTC are autorizaţia de construcţie pentru proiectul de 100 de milioane de euro

Dezvoltatorul Globe Trade Center (GTC) a obținut la sfârșitul anului trecut autorizația de construcție pentru proiectul de birouri City Rose Park din zona Expoziției din Capitală. Investiția în cele trei clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 50.000 de mp este de 100 de milioane de euro.

Dezvoltatorul Globe Trade center (GTC), prezent pe piața din România dinainte de criză, dar care nu a mai dezvoltat niciun proiect de zece ani pe plan local, a obținut la sfârșitul anului trecut autorizația de construcție pentru birourile din zona expoziției, a anunțat compania.

Proiectul urmează să fie construit pe o parte din terenul fostei fabrici Griviţa, acolo unde Portland Trust ridică birourile Expo Business Park şi Impact construieşte locuinţele din Luxuria. În plus, în zonă se mai construieşte turnul Ana Tower, iar belgienii de la Atenor deţin un teren tot pentru birouri.

În total, cele trei noi clădiri de birouri care vor prinde contur în cea mai fierbinte zonă din Bucureşti vor avea o suprafaţă înhiriabilă de 50.000 de mp, iar valoarea totală de investiție este de aproape 100 de milioane de euro, potrivit datelor recente ale GTC.

Planurile dezvoltatorul sunt de a demara lucrările de construcţie la primele două clădiri, care vor avea suprafeţe închiriabile de 18.300 de mp, respectiv 17.200 mp. Investiţia în cele două clădiri este de 69,2 milioane de euro. 

Cea de-a treia clădire, care va avea o surpafaţă închiriabilă de 14.500 de mp necesită o investiţie de 28,6 milioane de euro şi se află în stadiul de pre-planificare.

Dacă primele două clădiri ar urma să fie livrate cel târziu în jumătatea anului 2021, cea de-a treia va fi livrată în prima jumătate a lui 2022.

Ultimul proiect finalizat de GTC pe plan local sunt birouri City Gate de la Piaţa Presei Libere, care este şi cel mai important activ din portofoliul companiei, evaluat la 147 milioane de euro. Compania mai deţine încă trei clădiri de biroruri, care duc valoarea portofoliului pe plan local la 195,7 milioane euro. 

GTC are un portofoliu compus din 43 de clădiri comerciale care oferă o suprafață închiriabilă de spații de birouri și centre comerciale de peste 700.000 de mp în Polonia, Ungaria, România, Serbia, Croația și Bulgaria. Compania are în construcție proiecte cu o suprafață de peste 100.000 de mp și are un stoc pregătit de dezvoltare de peste 425.000 de mp.

Sursa: economica

Lasă un răspuns