SE ÎNCHIDE O BANCĂ IMPORTANTĂ DIN ROMÂNIA! BANCA TRANSILVANIA AR URMA SĂ O CUMPERE. RAIFFEISEN BANK SE OPUNE. INFORMAȚIE DE MAXIMĂ IMPORTANȚĂ PENTRU CLIENȚI

Mișcări importante pe piața bancară. În momentul de față, Banca Transilvania este lider detașat, ca număr de active, fiind urmată de BCR și BRD. Din urmă vin puternic și austriecii de la Raiffeisen Bank, care de când și-au schimbat CEO-ul, au avut o evoluție impresionantă, cel puțin pe zona de profit.

La capătul opus de află OTP Bank, care a decis să se retragă din România și să-și vândă afacerile din țara noastră. Motivul l-ar reprezenta faptul că nu se poate dezvolta prin achiziții noi. Maghiarii au încercat să cumpere Banca Românească în anul 2018, dar BNR a blocat tranzacția.

Acum OTP Bank vrea să se închidă practic în România, iar Banca Transilvania este la un pas să o preia. Negocierile au intrat într-un regres în momentul în care și Raiffeisen Bank a transmis că ar dori activele băncii maghiare.

Banca Transilvania, la un pas de încă o achiziție importantă

Trebuie precizat că OTP Bank se află pe locul 10 în topul băncilor din România și momentan este nemulțumită de prețurile oferite de cei doi cumpărători. Conform profit.ro Banca Transilvania ar fi favorită totuși să câștige, dar nu este dispuse să achite suma cerută.

Mai exact, OTP ar vrea un preț cel puțin egal cu fondurile proprii de 2,1 miliarde de lei, dar cumpărătorii sunt dispuși să ofere 70-80% din această sumă. OTP Bank România avea active de circa 20 de miliarde de lei la jumătatea anului.

După ce a cumpărat Millenium Bank, iar apoi i s-a blocat achiziția Băncii Românești, OTP  a încercat să crească organic, cu țintă de cotă de piață de 5% până în 2024, dar s-a oprit la sub 3% din active, respectiv circa 4% din credite.

SURSA:https://www.news18.ro/economie/se-inchide-o-banca-importanta-din-romania-banca-transilvania-ar-urma-sa-o-cumpere-raiffeisen-bank-se-opune-informatie-de-maxima-importanta-pentru-clienti-10903.html

Lasă un răspuns