Samsung estimează că va pierde până la 5,8 miliarde dolari, după ce tehnologia folosită pentru a crea telefonul pliabil a fost furată şi vândută

La începutul săptămânii trecute, mass-media din Coreea de Sud a raportat că un furnizor Samsung a vândut tehnologia ecranului curbat a producătorului de telefoane către o companie concurentă din China. Tehnologia respectivă se referă la planurile de laminare 3D ale panoului folosit pentru crearea ecranului OLED flexibil.

Procurorii sud-coreeni au pus sub acuzare mai mulţi directori de la Toptec, companie care produce echipamentul necesar ecranelor în cauză, pentru vânzarea ilegală a accesului la tehnologie.

Companiile suspectate de primirea informațiilor furate includ compania chineză producătoare de ecrane BOE Technology și alte trei companii.

Grupul este acuzat că a format o companie separată care a primit informații cu privire la utilizarea echipamentelor și desenelor panourilor obținute de la subsidiara Samsung Display și care a vândut unele dintre documentele din China pentru 15,5 miliarde de woni (13,85 milioane dolari), potrivit Reuters.

Samsung a prezentat recent tehnologia ca factor cheie pentru o nouă serie de produse inovatoare, inclusiv dispozitive cu ecrane flexibile. Compania este așteptată să lanseze primul său telefon ecran pliabil la începutul anului 2019.

Într-o declarație adresată Reuters, Toptec a negat că a împărtășit vreodată secretele de afaceri ale companiei Samsung, adăugând că „ar colabora pe deplin la procedurile judiciare pentru a afla adevărul în instanță”.

Un purtător de cuvânt al Samsung Display a declarat că punerea sub acuzare a fost „regretabilă” și că firma va crește eforturile de protejare a tehnologiei.

Procurorii au afirmat că Samsung Display a investit 150 de miliarde de woni (130 milioane de dolari) pe parcursul a șase ani pentru a dezvolta tehnologia de laminare 3D, pe care au numit-o „o tehnologie națională de bază”.

Samsung domină piața pentru afișaje OLED mici și mijlocii și este furnizor al Apple.

Dacă estimările Samsung cu privire la declinul câștigurilor este exactă, ar putea fi cel mai grea lovitură pe care compania a primit-o în termeni de pierderi financiare de la incidentul de rechemare a telefonului Note7.

 

Sursa: Economica.net

Lasă un răspuns