S-a scris istorie! Ce a făcut România în meciul cu Norvegia de la Campionatele Europene de Handbal

Franța pare să poarte noroc handbalistelor din România. După două victorii entuziasmante cu Cehia și Germania, tricolorele au nimicit efectiv Norvegia, după ce mai bine de 18 ani nu reușiseră niciodată să le învingă într-un turneu final.

Multiplelele campioane europene, mondiale şi olimpice au fost conduse de la bun început, iar la final au terminat partida în genunchi. Portăriţa Yulia Dumanska a închis poarta nordicelor şi a fost declarată şi cea mai bună jucătoare a partidei. Din nou s-au remarcat şi Cristina Neagu şi Eliza Buceschi, dar de data aceasta întreaga echipă a fost strălucitoare.

După un neşteptat 31-23, România merge în grupa principală de la Nancy cu 4 puncte şi va întâlni pe 9 decembrie reprezentativa Olandei, aflată în mare formă la acest turneu final. Pe 11 decembrie, va urma meciul cu Spania, iar o zi mai târziu cel cu Ungaria.

Cristina Neagu a devenit şi cea mai bună marcatoare all time la vreun campionat european, încă din meciul cu Germania. Acum visul ei de a deveni campioană cu echipa naţională pare mai aproape ca niciodată.

Sursa: Capital

Lasă un răspuns