RUSIA: PROGRAMAREA VIZITEI PREȘEDINTELUI VLADIMIR PUTIN ÎN TÜRKIYE

Kremlinul a anunțat că este prevăzută o vizită a președintelui Vladimir Putin în Türkiye.

Kremlinul a anunțat că este prevăzută o vizită a președintelui Vladimir Putin în Türkiye.
Consilierul de politică externă al Kremlinului, Iuri Ușakov, a discutat cu jurnaliștii din capitala Moscova, cu privire la planurile lui Putin de a se întâlni cu președintele Recep Tayyip Erdoğan.

Ușakov a precizat că Putin a promis să viziteze Türkiye, imediat după victoria lui Erdoğan în alegerile prezidențiale din 28 mai, afirmând următoarele:

„Pot să confirm că atât partea turcă, cât și cea rusă intenționează să organizeze o vizită a lui Putin în Türkiye, dar nu am convenit încă asupra unei date specifice și duratei vizitei”.

Întrebat de jurnaliști, dacă problema acordului privind cerealele, se va afla pe ordinea de zi la întrevederea dintre cei doi lideri, Ușakov a adăugat că este „firesc” ca ambii lideri să discute această problemă, atât în cadrul convorbirilor telefonice, cât și celor față în față.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/07/26/rusia-programarea-vizitei-presedintelui-vladimir-putin-in-turkiye-2016134?fbclid=IwAR00VRSAWFmUF6yd2U49Wz695yszJ-IT-_D4jkjM9_geeMpfzQ3xmFFi6ug

Lasă un răspuns