RUSIA CU PRIVIRE LA DECIZIA FINLANDEI DE A ÎNCHIDE 4 PUNCTE DE TRECERE A FRONTIEREI

Viceministrul rus de externe, Aleksandr Grușko a declarat că închiderea de către Finlanda a punctelor de trecere a frontierei cu țara sa ar fi împotriva intereselor sale naționale.

Viceministrul rus de externe, Aleksandr Grușko a declarat că închiderea de către Finlanda a punctelor de trecere a frontierei cu țara sa ar fi împotriva intereselor sale naționale.

Într-un interviu pentru agenția rusă de presă Tass, Grușko a evaluat posibilitatea ca Finlanda să închidă toate porțile de frontieră cu Rusia.

Viceministrul a declarat că Rusia este deschisă pentru toate țările, adăugând următoarele:

„Când luăm măsuri pentru a răspunde, întotdeauna le asociem în mod specific cu interesele noastre naționale. În acest caz, o astfel de decizie ar fi în mod clar contrară intereselor naționale ale Finlandei”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a făcut și el o declarație pe această temă: „Acest lucru ne îngrijorează profund. Pentru că am avut relații foarte bune, pragmatice și de respect reciproc cu Finlanda. Din păcate, aceste relații au fost înlocuite cu o abordare antirusească”.

Finlanda a hotărât să închidă 4 puncte de trecere a frontierei cu Rusia în weekend, pe motiv că vrea să împiedice fluxul de „cetățeni ai unor țări terțe”. S-a raportat că decizia va fi valabilă până la 18 februarie 2024.

În presa finlandeză au apărut informații potrivit cărora s-ar fi decis închiderea și a celorlalte puncte de trecere a frontierei cu Rusia.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/11/20/rusia-cu-privire-la-decizia-finlandei-de-a-inchide-4-puncte-de-trecere-a-frontierei-2066577?fbclid=IwAR2edfI-UhEg6IyGjgmK6wxVN4pdjF4I56Pz7qXJ8pJuB8Z62s8gk9G4AlA

Lasă un răspuns