RUSIA AMENINTA CU RIPOSTE DURE DUPA ATACURILE UCRAINEI SI DENUNTA ROLUL OCCIDENTULUI

„Noi consideram aceste evenimente va fiind metode teroriste la care recurg liderii politici si militari din Ucraina pentru a intimida populatia civila”, a comunicat Ministerul de Externe de la Moscova, citat de cotidianul Le Monde.

„Vor fi represalii severe. Aceste atacuri nu aveau niciun sens din punct de vedere militar. Condamnam noile crime de razboi ale regimului de la Kiev si le cerem organizatiilor internationale sa le evalueze in mod adecvat. Vointa Occidentului de a obtine agravarea situatiei se afla in spatele actiunilor comise de neonazistii ucraineni”, a subliniat Ministerul rus de Externe.

Rusia a atribuit Ucrainei responsabilitatea pentru o tentativa de atacuri cu drone soldata cu avarierea a doua cladiri din Moscova. Una dintre drone a cazut, potrivit BBC, la aproximativ doi kilometri de sediul Ministerului rus al Apararii.

„O tentativa a regimului de la Kiev de a utiliza doua drone pentru atacuri pe teritoriul Moscovei a fost oprita”, a transmis Ministerul rus al Apararii.

Oficiali din cadrul Ministerului ucrainean al Apararii au recunoscut, luni, comiterea tentativelor de atacuri cu drone asupra orasului Moscova, conform site-ului Tagesschau.de. A fost o „operatiune speciala” a Serviciului ucrainean de Informatii Militare (HUR), a declarat, sub protectia anonimatului, un oficial din cadrul Ministerului Apararii de la Kiev. In contextul invaziei militare ruse, Ucraina este acuzata constant de tentative de atacuri pe teritoriul Rusiei, inclusiv in Moscova, dar de obicei nu recunoaste oficial responsabilitatea pentru atacuri.

Potrivit armatei ruse, grupuri ucrainene au atacat cu drone si un depozit de armament rus din Djankoi, in regiunea Crimeea, anexata unilateral de Rusia in 2014.

La randul sau, armata rusa a efectuat o serie de atacuri asupra porturilor ucrainene din regiunea Odesa, situata in sudul Ucrainei.

SURSA:https://www.orange.ro/info/news/mediafax/article/3156636

Lasă un răspuns