„RELAȚIILE DINTRE REGATUL UNIT ȘI TÜRKIYE SUNT MAI TRAINICE CA NICIODATĂ”

Ministrul de stat britanic responsabil pentru achizițiile în domeniul apărării, James Cartlidge a declarat că relațiile dintre țara sa și Türkiye sunt mai puternice ca niciodată.

Potrivit comunicatului difuzat de Ministerul britanic al Apărării, Cartlidge a vizitat cel de-al 16-lea Târg Internațional al Industriei de Apărare (IDEF’23), care a fost organizat la Istanbul de Fundația Forțelor Armate din Türkiye.

În contextul evenimentului, Cartlidge s-a întâlnit cu Celal Sami Tüfekci, ministrul adjunct al apărării naționale, și cu Haluk Görgün, conducătorul Președinției Industriilor de Apărare, pentru a discuta despre oportunitățile de export și despre continuarea cooperării în industria de apărare.

Potrivit declarației, în cadrul discuțiilor au fost abordate o serie de aspecte, inclusiv echipamente, exporturi și numeroase oportunități de cooperare în domenii comune, subliniindu-se faptul că relațiile dintre cele două țări au fost consolidate în ultimii ani.

De asemenea, s-a notat faptul că în urma reuniunilor la nivel ministerial, care au avut loc în cadrul târgului organizat la Istanbul, relațiile în domeniul de apărare dintre Regatul Unit și Türkiye vor continua să se consolideze.

În declarație se afirmă următoarele:

„Cu Türkiye s-a stabilit o relație puternică și în creștere, ce cuprinde domeniile aeriene, terestre și maritime din industria de apărare. În special, industria britanică continuă să colaboreze cu omologii turci în vederea dezvoltării avioanelor de luptă TF-X”.

„Relațiile dintre Regatul Unit și Türkiye sunt mai puternice ca niciodată. Împărtășim un parteneriat de durată în domeniul apărării cu industriile noastre și ne angajăm să abordăm provocările noastre comune în materie de securitate. Am fost încântat să mă întâlnesc cu ministrul adjunct al apărării naționale, Tüfekci, și cu președintele Președinției Industriilor de Apărare, Görgün, și aștept cu nerăbdare să continuăm aprofundarea acestor legături”.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/07/27/relatiile-dintre-regatul-unit-si-turkiye-sunt-mai-trainice-ca-niciodata-2016691

 

Lasă un răspuns