REACȚIA TÜRKIYE LA GENOCIDUL COMIS DE ISRAEL

Delegația turcă a părăsit Sala de ședințe a Adunării Generale atunci când a venit rândul Israelului să ia cuvântul în cadrul sesiunii „Comisiei privind statutul femeii”.

În timp ce Israelul a masacrat peste 31 de mii de oameni nevinovați în Gaza, Türkiye continuă să reacționeze la acest genocid pe toate platformele.

Ministrul Familiei și Serviciilor Sociale, Mahinur Özdemir Göktaș, și-a manifestat reacția față de genocidul comis de Israel printr-un protest în sala Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Ministrul Mahinur Özdemir Göktaș și delegația turcă au părăsit Sala de ședințe a Adunării Generale atunci când a venit rândul Israelului să ia cuvântul în cadrul sesiunii „Comisiei privind statutul femeii” din Sala Adunării Generale a ONU din New York, Statele Unite ale Americii (SUA).

Ministrul și delegația turcă s-au întors în sală după ce s-a încheiat discursul ministrului israelian al egalității sociale și dezvoltării femeilor, May Golan.

În discursul rostit aici, Mahinur Özdemir Göktaș a reiterat sprijinul Türkiye pentru populația din Gaza.

Abordând provocările globale, oficialul a subliniat importanța înfruntării cauzelor profunde, în special a sărăciei și a fragilității instituționale. Ea mai notat: „Atunci când discutăm despre problema egalității, nu putem ignora criza în curs de desfășurare declanșată de acțiunile Israelului împotriva palestinienilor, ce au dus la suferințe umane masive.”

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2024/03/12/reactia-turkiye-la-genocidul-comis-de-israel-2114155?fbclid=IwAR3G9EcJYv5w-mRgGkZAdtedZ5GbWVutlGGG59FnefmBb97DCjKH6NYxrRY

Lasă un răspuns