REACȚIA BELGIENILOR DUPĂ CE HAGI A PREZIS CĂ ROMÂNIA VA ÎNVINGE BELGIA ȘI VA AJUNGE ÎN SEMIFINALE LA EURO

Gică Hagi (59 de ani), golgheterul all-time al naționalei României, la egalitate cu Adrian Mutu, este unul dintre cei mai optimiști fani ai tricolorilor înainte de EURO 2024.

Într-un interviu acordat la Arena Națională, sâmbăta trecută, după meciul de retragere al Generației de Aur, Hagi spunea: „Avem o echipă foarta talentată. Nu degeaba a ajuns și la Campionatul European. Fără minge trebuie să alerge de două ori mai mult. Fotbal cu mingea știm, iar dacă vom sta bine în teren putem face rezultate suprinzătoare. Am încredere că vom trece de grupă și vom ajunge până… ce au făcut la U21 (n.r – semifinale, la EURO 2019). Eu cam așa cred că se va întâmpla. Eu cred că primele două meciuri o să câștige”.

Reacția belgienilor după ce Hagi a prezis că România va învinge Belgia și va ajunge în semifinale la EURO

Primele două meciuri ale României vor fi cu Ucraina (17 iunie, Munchen) și Belgia (22 iunie, Koln). Tricolorii vor încheia grupa E cu un duel împotriva Slovaciei (26 iunie, Frankfurt).

Având în vedere că declarația lui Gică Hagi viza și naționala lui Domenico Tedesco, presa belgiană a preluat mesajul „Regelui”, vorbind despre „un exces de încredere”.

„La 59 de ani, Hagi încă e un nume foarte popular în fotbalul românesc și are gânduri mărețe pentru naționala României. De la Generația de Aur a lui, din anii ’90, România a avut mari dificultăți în a se face auzită pe scena internațională. Tricolorii nu s-au mai calificat la un Mondial din 1998 și n-au mai câștigat un meci la EURO din 2000.

Declarația fostului jucător de la Real și Barca nu a trecut neobservată. Rămâne de văzut dacă se va confirma pe teren sau nu. 

Dar atenție la excesul de încredere! Încrederea pare că a renăscut printre români. Echipa se bazează în special pe vechi cunoștințe ale noastre din Belgia, cum ar fi Nicolae Stanciu, Răzvan Marin, Ianis Hagi sau Denis Drăguș”, a scris Walfoot.

Programul României la EURO 2024

  • Luni, 17 iunie, ora 16:00: România – Ucraina (Munchen)
  • Sâmbătă, 22 iunie, ora 22:00: Belgia – România (Koln)
  • Miercuri, 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – România (Frankfurt)

Înaintea participării la turneul final, România va disputa două partide amicale pe Stadionul Steaua, cu Bulgaria (4 iunie) și Liechtenstein (7 iunie).

SURSA:https://www.sport.ro/nationala/reactia-belgienilor-dupa-ce-hagi-a-prezis-ca-romania-va-invinge-belgia-si-va-ajunge-in-semifinale-la-euro.html

Lasă un răspuns