PUTIN: „PROBLEMA PALESTINIANĂ SE AFLĂ ÎN INIMA FIECĂRUI MUSULMAN”

Președintele rus, Vladimir Putin și-a manifestat sprijinul pentru crearea unui stat palestinian.

În discursul său din cadrul sesiunii principale a Săptămânii energiei din Rusia, organizată în capitala Moscova, Putin și-a împărtășit opiniile cu privire la conflictul israeliano-palestinian.

Subliniind că nu este posibilă normalizarea situației, care a dus la o explozie de violență, fără a rezolva problemele politice de bază privind înființarea unui stat palestinian, Putin a avertizat că extinderea conflictului israeliano-palestinian ar putea aduce consecințe grave, inclusiv pentru sectorul energetic.

Afirmând că poziția Rusiei cu privire la problema în cauză este bine cunoscută de către părți și că aceasta este în favoarea înființării unui stat palestinian prin punerea în aplicare a rezoluțiilor Organizației Națiunilor Unite (ONU), liderul rus a descris politica de colonizare a Israelului ca fiind unul dintre motivele situației actuale.

De asemenea, președintele Putin a indicat că „SUA a abuzat de mecanismele de colonizare în ultimii ani și a decis să rezolve totul pe cont propriu”.

Reacționând la trimiterea unui portavion în Mediterana de Est pentru a sprijini Israelul, Putin a declarat că SUA a sporit tensiunea în regiune prin desfășurarea de forțe navale.

„Problema palestiniană se află în inima fiecărui musulman și este văzută ca o manifestare a nedreptății ridicată la un nivel incredibil”, a adăugat președintele.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/11/putin-problema-palestiniana-se-afla-in-inima-fiecarui-musulman-2049633?fbclid=IwAR00oMra2vqvyZXlAzcn_v8iEa1FhQoWBhTw1r1TZ3rYFRd-7jGkUnWQoPc

Lasă un răspuns