PUTIN DESPRE CONTRAOFENSIVA UCRAINEI ȘI SPRIJINUL OCCIDENTULUI

Putin: ” Țările occidentale nu sunt mulțumite de contraofensiva Ucrainei.”

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Occidentul este dezamăgit de rezultatele așa-numitei contraofensive anunțate cu voce tare de autoritățile ucrainene.

Putin a avut o reuniune online cu Consiliul de Securitate al Rusiei pe tema războiului în curs de desfășurare din Ucraina.

Afirmând că livrările de arme către Ucraina ar putea continua, dar că acest lucru nu face decât să prelungească conflictul, Putin a spus: „Stocurile de muniție și arme sovietice vechi din unele țări membre ale NATO sunt în mare parte epuizate. Capacitățile de producție existente în Occident nu sunt, de asemenea, suficiente pentru a suplini rapid rezervele de echipamente și muniții”.

Afirmând că țările occidentale nu sunt mulțumite de contraofensiva Ucrainei, Putin a declarat: „Este clar că curatorii occidentali ai regimului de la Kiev sunt dezamăgiți de rezultatele așa-numitei contraofensive anunțate cu voce tare de autoritățile ucrainene. Nici resursele uriașe pompate la Kiev, nici armele occidentale nu ajută”.

Liderul rus a susținut că Ucraina a pierdut zeci de mii de soldați din cauza „atacurilor sinucigașe”.

Afirmând că a văzut rapoarte potrivit cărora Polonia intenționează să trimită unități militare în Ucraina, înaltul oficial a afirmat: „În ceea ce-i privește pe liderii polonezi, probabil că aceștia plănuiesc să formeze o coaliție sub umbrela NATO și apoi să rupă o bucată mare. Conform convingerilor lor, ei așteaptă să intervină direct în conflictul din Ucraina pentru a-și recupera pământurile istorice, adică Ucraina de Vest de astăzi. Se știe că ei visează și la teritoriul Belarusului.”

Accentuând că Belarusul este un aliat al Rusiei, Putin a spus: „Agresiunea împotriva Belarusului înseamnă agresiune împotriva Rusiei”.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/07/21/putin-despre-contraofensiva-ucrainei-si-sprijinul-occidentului-2014522?fbclid=IwAR0G-hpHt9LgAM-l4dHMYW4MAxa7Md26NnMgkMW0QtL8YQUfU8gG6pkLpdM

Lasă un răspuns