PUTIN A CERUT CREȘTEREA PRODUCȚIEI DE DRONE

Președintele rus a notat că dronele companiilor ursești, cum ar fi Kub și Lancet, sunt foarte eficiente în războiul din Ucraina.

Președintele rus, Vladimir Putin, a cerut creșterea producției de vehicule aeriene rusești fără pilot (UAV).

Putin s-a întâlnit  cu Serghei Chemezov, președintele companiei rusești de stat din domeniul industriei de apărare, Rostec, în capitala Moscova.

Subliniind că retragerea companiilor aeriene occidentale din Rusia a creat o oportunitate importantă pentru producătorii ruși de avioane, Putin a declarat: „Există o oportunitate reală pentru producătorii noștri de a umple această piață liberă. Producătorii străini doresc să se întoarcă (pe piața rusă), acest lucru trebuie făcut înainte ca ei să se întoarcă”.

Liderul rus a notat că producția rusă de UAV-uri ar trebui, de asemenea, să crească: „(În războiul ucrainean) Kub și Lancet sunt foarte eficiente. Ele nu numai că distrug orice echipament, inclusiv echipamente de fabricație străină, dar detonează și elementele de muniție. Producătorii acestora au promis că își vor spori producția. Ei fac față, dar este nevoie de cantități și mai mari.”

Chemezov, la rândul său, l-a informat pe președintele rus despre evoluțiile din sectorul industriei în timpul reuniunii și a spus că ei au dublat producția de elicoptere și avioane militare în 2022.

Subliniind că 90% din produsele militare utilizate în Ucraina sunt fabricate în Rusia, Chemezov a precizat că acestea includ tancuri T-90, rachete Iskander, Kinjal, avioane Ka-52, Mi-28, Su-57, Su-35 și UAV-uri precum Kub și Lancet.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/08/07/putin-a-cerut-cresterea-productiei-de-drone-2021343?fbclid=IwAR0twOlgznzu4QnupRqPo2158BeuQz9O8Qd1OnQ509zBNINKklfQPNTOX94

Lasă un răspuns