PUTIN A ABORDAT SITUAȚIA ACTUALĂ CU LIDERII DIN ORIENTUL MIJLOCIU

Putin a ascultat opiniile și evaluările care au evidențiat urgența situației umanitare din Gaza și necesitatea de a ridica blocada pentru livrarea urgentă de medicamente, alimente și alte produse vitale.

Președintele rus Vladimir Putin a discutat despre evoluția conflictului israeliano-palestinian cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, cu președintele iranian Ebrahim Raisi și cu liderul regimului sirian Bashar al-Assad.

Putin a purtat o serie de conversații telefonice cu mai mulți lideri din Orientul Mijlociu, a precizat Kremlinul.

S-a afirmat că discuțiile la nivel înalt s-a au axat pe escaladarea conflictului israeliano-palestinian și s-a notat: „A fost exprimată îngrijorarea profundă cu privire la escaladarea semnificativă a conflictului, la creșterea catastrofală a numărului de victime în rândul civililor și la agravarea crizei umanitare din Fâșia Gaza. S-a ajuns la un consens cu privire la necesitatea unei încetări rapide a focului pentru a oferi asistență urgentă tuturor celor care au nevoie.”

Potrivit Kremlinului, liderii au abordat, de asemenea, situația umanitară din Gaza: „Putin a ascultat opiniile și evaluările care au evidențiat urgența situației umanitare din Gaza și necesitatea de a ridica blocada pentru livrarea urgentă de medicamente, alimente și alte produse vitale. Au fost exprimate, de asemenea, îngrijorări profunde cu privire la posibilitatea transformării conflictului într-un război regional”.

Putin a subliniat că violența împotriva civililor este inacceptabilă și a marcat: „Există un consens asupra faptului că escaladarea fără precedent a tensiunilor este cauzată de blocajul de lungă durată în procesul de reglementare din Orientul Mijlociu. În acest sens, Putin a reiterat poziția sa principială privind reluarea procesului politic care să ducă la crearea unui stat palestinian independent care să coexiste în pace și securitate cu Israelul, pentru a obține o soluție justă și pe termen lung la problema palestiniană pe o bază legală internațională”.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/17/putin-a-abordat-situatia-actuala-cu-liderii-din-orientul-mijlociu-2051889?fbclid=IwAR0J8Kk3hcusiNe4QUa0Ywwtk5ZoYuRQCTAn4QF4dmObJRAeJsXS_Q9fZw4

Lasă un răspuns