PRIMUL SUMMIT GLOBAL PRIVIND SIGURANȚA INTELIGENȚEI ARTIFICIALE

În Marea Britanie a început primul Summit global privind siguranța inteligenței artificiale.

În Marea Britanie a început primul Summit global privind siguranța inteligenței artificiale.

Numeroși oficiali guvernamentali, experți de top în domeniul inteligenței artificiale, cadre universitare și reprezentanți ai societății civile din întreaga lume se reunesc la Bletchley Park din Milton Keynes pentru a evalua riscurile pe care le prezintă inteligența artificială și pentru a discuta despre modul în care pot fi atenuate aceste riscuri printr-o acțiune internațională coordonată.

În contextul evenimentului, care este primul summit din lume în domeniul inteligenței artificiale, pe ordinea de zi se vor afla, de asemenea, aspecte precum modelele de inteligență artificială, impactul inteligenței artificiale asupra creșterii economice, promovarea progresului științific și utilizarea inteligenței artificiale pentru binele public.

Premierul britanic Rishi Sunak, care a paticipat la deschiderea smmutului, a declarat într-un discurs de săptămâna trecută că obiectivul final este adoptarea unei abordări globale de securitate pentru a se asigura că sistemele de inteligență artificială sunt sigure înainte de a fi lansate.

Deși potențialul inteligenței artificiale este promițător în multe domenii, aceasta este în mare parte nereglementată, în special în domeniul medical.

Dintre țările G7, doar Italia este reprezentată la conferință de prim-ministrul Giorgia Meloni. Directorul general al Tesla, Elon Musk se numără, de asemenea, printre invitații așteptați să participe la conferință.

Guvernul britanic nu a făcut încă o declarație cu privire la lista oficială a invitaților care lua parte la summit. Cu toate acestea, Casa Albă a anunțat că vicepreședintele SUA, Kamala Harris va participa la summit. Purtătorul de cuvânt al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Stephane Dujarric a anunțat, de asemenea, că secretarul general Antonio Guterres va fi prezent la summit.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/11/01/primul-summit-global-privind-siguranta-inteligentei-artificiale-2059042?fbclid=IwAR29P3CpC3CdvMkh1w2Vid8-CuOTPaUxgB4TS4Xr0wfPqo00V5MJtRBSskY

Lasă un răspuns