PRIMELE REZULTATE ALE TESTELOR VACCINULUI ÎMPOTRIVA ALZHEIMER


Vaccinul pe care l-au dezvoltat diferă de alte studii privind Alzheimer prin reducerea inflamației din creier pe parcursul tratamentului, precum și prin îmbunătățirea comportamentului șoarecilor.
Oamenii de știință japonezi au împărtășit primele rezultate ale testelor cu vaccinul pe care l-au dezvoltat pentru a reduce impactul bolii Alzheimer.
În cadrul Conferinței pe tema Științelor Fundamentale Cardiovasculare 2023 a Asociației Americane a Inimii (American Heart Association), cercetătorii de la Universitatea Juntendo din Tokyo și-au prezentat activitatea legată de dezvoltarea acestui vaccin, despre care se crede că ar putea schimba evoluția bolii Alzheimer.
Cercetătorii au testat acest vaccin la șoareci și au observat că acesta distruge glicoproteinele SAGP, celule senescente asociate cu boala Alzheimer.
În acest context, prin modificarea fiziologiei creierului șoarecilor, oamenii de știință au creat un model care imită un creier uman și simulează patologia bolii Alzheimer. În timp ce nu au fost făcute modificări în grupul de control, șoarecii din grupul experimental au fost tratați cu vaccinul SAGP la vârsta de două și patru luni.
Reamintind că pacienții aflați în stadii avansate ale bolii Alzheimer nu prezintă semne de anxietate și nu își pot concentra atenția, cercetătorii au afirmat că în experimentele de comportament la un dispozitiv de tip labirint efectuate în a șasea lună, șoarecii vaccinați s-au comportat ca niște șoareci sănătoși, au prezentat semne de anxietate și au dat dovadă de o mai mare conștientizare a ceea ce se întâmplă în jur.
Dr. Chieh-Lun Hsiao, unul dintre autorii studiului, a subliniat că vaccinul pe care l-au dezvoltat diferă de alte studii privind Alzheimer prin reducerea inflamației din creier pe parcursul tratamentului, precum și prin îmbunătățirea comportamentului șoarecilor.
Observând că proteina SAGP este ridicată în celulele microglia în boala Alzheimer, cercetătorul a notat că ei speră să controleze inflamația din creier prin eliminarea celulelor microglia aflate în stare de activare în viitoarele studii și, în cele din urmă, să repare deteriorarea comportamentului suferită în boala Alzheimer. Detaliile cercetării, care nu a fost încă publicată în nicio revistă științifică, au fost prezentate pe site-ul web al Asociației Americane a Inimii.
SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/08/01/primele-rezultate-ale-testelor-vaccinului-impotriva-alzheimer-2018704?fbclid=IwAR0nqp22VUzpWqa4szxIlNBbgwOiNw_dzXEr6sBuvdQJcyej10psa2LQfq8