Prima fabrică românească deschisă în străinătate după 27 de ani

Grupul Teraplast, unul dintre cei mai mari procesatori de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor a deschis fabrica TeraSteel Serbia, specializată în producţia de panouri sandwich. Acesta este prima unitate din străinătate inaugurată după 1990 şi aflată integral în proprietatea unei firme româneşti. Teraplast este controlată de omul de afaceri clujan Dorel Goia. “Extinderea activităţii grupului Teraplast în Serbia, odată cu deschiderea fabricii din Leskovac este un nou pas în procesul nostru de dezvoltare, în linie cu obiectivele grupului pe termen lung. În 2018, pentru TeraSteel Serbia, ţintim vânzări în valoare de 28 de milioane de euro, iar în ceea ce priveşte pieţele deservite, majoritatea panourilor produse în această fabrică vor merge către piaţă din Serbia, dar şi către export în ţări din zona Balcanică”, a declarat Goia.

Fabrica din Serbia are o capacitate de producţie similară celei a subsidiarei TeraSteel Bistriţa, unul dintre liderii pe piaţă de panouri sandwich, adică 2,2 milioane mp/an, dar şi utilaje similare. TeraSteel Serbia va deservi în principal ţări precum Serbia, Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croaţia şi Muntenegru, dar şi pieţe secundare precum Ungaria, sudul României şi nordul Greciei. Panourile sandwich sunt folosite în realizarea construcţiilor de tip industrial, precum hale, depozite, centre comerciale şi depozite frigorifice. “Leskovac a arătat din nou faptul că este un oraş oportun în atragerea de investiţii, dovadă că prietenii noştri din România au ales să deschidă o fabrică aici. Un investitor mulţumit va atrage întotdeauna alţi potenţiali investitori, de aceea ne vom asigura că TeraSteel va beneficia de toate condiţiile necesare derulării activităţii în oraşul nostru”, a declarat Goran Cvetanovic, Primarul oraşului Leskovac.

În iunie 2017, Grupul Teraplast a cumpărat cu 4,3 milioane de euro producătorul de panouri sandwich Interlemind din Serbia. Fabrică va beneficia până la sfârşitul acestui an de investiţii de 2,7 milioane de euro în dezvoltare şi capital de lucru de 4 milioane de euro.

sursa:cotidianul

Lasă un răspuns