„Președintele ITF ne-a spus: ‘Sunteți nebuni!?’” Dezvăluirile lui Ilie Năstase după ce Ion Țiriac a renunțat la șefia FRT

Ilie Năstase (75 de ani) a comentat demisia prietenului său, Ion Țiriac (82 de ani), din funcția de președinte al Federației Române de Tenis (FRT), făcând mai multe dezvăluiri spectaculoase. Primul lider ATP afirmă că tenisul românesc a obținut rezultate notabile pe vremea când el și Ion Țiriac se aflau în fruntea FRT, dar lipsa finanțării din ultimii ani a dus la situația dramatică din 2021. 

Ion Țiriac a renunțat la șefia FRT, așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate, după o Adunare Generală care s-a lăsat cu scandal, iar Ilie Năstase a comentat în termeni duri ultimele evenimente din tenisul românesc! „Nasty” i-a criticat pe contestatarii lui Țiriac, spunând că aceștia nu au ce căuta în sportul alb.

Pentru a scoate în evidență eforturile pe care el și Țiriac le-au depus pentru a dezvolta tenisul românesc, Năstase a povestit și un episod senzațional. Președintele Federației Internaționale de Tenis (ITF) ar fi fost impresionat de numărul turneelor care se organizau în trecut în țara noastră.

Ilie Năstase face dezvăluiri după ce Ion Țiriac a renunțat la șefia FRT

Ilie Năstase s-a arătat mânhnit după ce Ion Țiriac și-a dat demisia din funcția de președinte al FRT, spunând că el și prietenul său au avut realizări importante pe vremea când forul tenisistic primea finanțare: „În perioada aia am avut multe turnee de tenis pentru tineri, atât am putut să facem! La un moment dat, președintele ITF ne-a întrebat pe mine și pe Țiriac: ‘Bă, dar voi sunteți nebuni?

Câte turnee aveți acolo?’. I-am zis: ‘Ne chinuim și noi!’. Ne-au dat puțini bani atunci, dar au fost buni și ăia. Dar când mă uit acum câți bani se bagă în Occident… Sportul de azi, în țările civilizate, se face numai pe bani! La noi lipsesc sponsorii!”, a declarat Ilie Năstase la sptfm.

Cum a comentat „Nasty” scandalul de la FRT

Despre scandalul de la FRT, în care Marius Vecerdea, contestatarul fostei conduceri, s-a îmbrâncit cu suținătorii lui Ion Țiriac, primul lider al tenisului, Ilie Năstase, a declarat: „Sunt niște oameni falși, care n-au ce căuta în sportul nostru! Nu au făcut nimic pentru sportul ăsta, nu au transpirat nici 30 de minute pe teren sau înconjurul lumii, cum am făcut eu cu Țiriac! Sunt puși politic sau dacă sunt ruda cuiva, și uite așa ajung unii care habar n-au despre tenis. Vorbeam și cu domnul Țiriac: copii noștri nu știu să meargă, dar să alerge! Trebuie să facem ceva, noi nu facem!”, a mai adăugat marele campion al tenisului.

Sursa:https://www.prosport.ro/alte-sporturi/tenis/ilie-nastase-dezvaluiri-ion-tiriac-demisie-frt-19301798

Lasă un răspuns