PREȘEDINTELE ERDOĞAN A PUS ACCENTUL PE O NOUĂ CONSTITUȚIE

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a precizat că este nevoie de o nouă Constituție pentru ca Türkiye să își atingă obiectivele.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a precizat că este nevoie de o nouă Constituție pentru ca Türkiye să își atingă obiectivele.

În cadrul discursului ținut la ceremonia pentru viitorii judecători și procurori, organizată la Complexul prezidențial din capitala Ankara, șeful statului a subliniat că datorită schimbărilor implementate au îmbunătățit standardele țării, în ceea ce privește democrația și statul de drept.

„(În 2002) Când am venit la guvernare, am promis că ne vom construi țara pe 4 piloni principali. Am spus că aceștia sunt educația, sănătatea, justiția și securitatea. În cei 21 de ani, ce au trecut, indiferent de condițiile în care s-a aflat și de dificultățile cu care s-a confruntat țara noastră, am rămas fideli acestei promisiuni. Am pus în practică numeroase reforme și proiecte”, a declarat Erdoğan.

Afirmând că calea parcursă este semnificativă, însă nu este suficientă, președintele a indicat că este necesară o nouă Constituție pentru ca Türkiye să își atingă obiectivele.

Erdoğan a pus accentul pe o Constituție civilă, libertariană și incluzivă, adăugând că activitatea privind noua Constituție va fi în topul priorităților în cea de-a 28-a legislatură.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/turkiye-5/2023/07/25/presedintele-erdogan-a-pus-accentul-pe-o-noua-constitutie-2015956?fbclid=IwAR0teuqqSOg8imOdS2PJLqx_uZRwkpAYEMPP_Pd12chaSQr26UUg0raq0Ow

Lasă un răspuns