PREMIERUL PALESTINIAN A DESCRIS ATACURILE ISRAELIENE DREPT GENOCID

Shtayyeh: ”Acest război este purtat de o mașină criminală cu o mentalitate barbară, colonialistă, care dorește să ucidă, căreia îi place să tortureze nevinovați și copii și care bombardează moschei și biserici”.

Premierul palestinian Mohammed Shtayyeh a declarat că războiul purtat de Israel împotriva poporului palestinian este un genocid.

În cadrul ședinței săptămânale a cabinetului guvernamental de la Ramallah, Shtayyeh a declarat că prioritățile lor sunt „oprirea războiului și a agresiunii, asigurarea furnizării ajutoarelor în Gaza, protecția civililor și oprirea strămutărilor forțate”.

Descriind atacurile israeliene drept „genocid”, el a susținut: „Ceea ce face Israelul este un război de genocid. Acest război este purtat de o mașină criminală cu o mentalitate barbară, colonialistă, care dorește să ucidă, căreia îi place să tortureze nevinovați și copii și care bombardează moschei și biserici”.

Shtayyeh a afirmat că ei urmăresc cu partea egipteană chestiunea livrării ajutoarelor prin punctul de trecere a frontierei de la Rafah și că președintele Mahmoud Abbas continuă contactele cu liderii mondiali pentru a opri atacul asupra poporului palestinian.

„Lupta noastră pentru libertate, independență și înființarea statului nostru nu se va opri, iar crimele coloniștilor nu vor putea opri determinarea noastră pe pământurile noastre”, a spus premierul.

În ce privește „operațiunea terestră” a Israelului, Shtayyeh a declarat: „Ceea ce am auzit de la liderii statului ocupant despre pregătirile pentru invazia terestră înseamnă că noi crime, atrocități, strămutări și ucideri pentru răzbunare vor continua.”

Solicitând „să se permită presei internaționale să ajungă în Gaza și să documenteze crimele de ocupație comise acolo”, înaltul oficial a notat: „Poporul nostru va învinge aroganța, tendințele criminale și visele de expansiune ce modelează gândirea liderilor israelieni care pun în aplicare politici de purificare etnică și genocid.”

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/23/premierul-palestinian-a-descris-atacurile-israeliene-drept-genocid-2054738?fbclid=IwAR13MT3tHYitp09uu-xrGCnTQ2NIfPb3yVzPg9iL4bbQmLHx8RSKy9V84u0

Lasă un răspuns