POPULAȚIA ISRAELULUI ÎL ACUZĂ PE NETANYAHU

S-a dezvăluit că 80% din populația israeliană îl consideră pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu responsabil pentru atacul comis la 7 octombrie de Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam, aripa militară a grupării Hamas.

Ziarul israelian „Maariv” a publicat rezultatele sondajului realizat de Institutul de Cercetare Lazar, cu participarea a 510 de israelieni.

Potrivit sondajului, 80% dintre israelieni sunt de părerea că Netanyahu este responsabil pentru atacul comis de Brigăzile Qassam, la 7 octombrie și „doar 8 la sută dintre israelieni nu îl consideră pe Netanyahu responsabil”. Doisprezece la sută dintre respondenți au declarat că nu au o opinie.

S-a precizat că 65% din populația din Israel privește cu optimism viitorul țării, în timp ce 25% are o părere negativă, fiind menționat faptul că, potrivit rezultatelor sondajului, dacă vor avea loc alegeri în țară, partidele politice, care formează guvernul, pot obține doar 43 din cele 120 de locuri din Parlament.

Brigăzile Qassam, aripa militară a Hamas, au anunțat la 7 octombrie demararea ofensivei „Potopul de la Al-Aqsa” împotriva Israelului. Mii de rachete au fost lansate din Gaza în direcția Israelului, în timp ce grupuri armate au intrat în așezările din regiune.

Armata israeliană a ripostat la aceste atacuri cu zeci de avioane militare în contextul operațiunii „Săbiile de fier”.

Peste 4 mii de palestinieni au fost uciși și peste 12 mii de palestinieni au fost răniți în atacurile Israelului.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/10/20/populatia-israelului-il-acuza-pe-netanyahu-2053707?fbclid=IwAR3ZMw2afqb8Wlf1Hf871u6njattS4SrxW3ihjaT2tiDIa3CN6uhAoRmtYo

Lasă un răspuns