POLONIA TRIMITE TRUPE SUPLIMENTARE LA GRANIȚA CU BELARUS

Poliția de Frontieră a Poloniei a solicitat desfășurarea a încă 1 000 de soldați la granița țării cu Belarus în urma unor incidente de violență.

Poliția de frontieră poloneză a solicitat desfășurarea a încă 1 000 de soldați la granița cu Belarus.

Potrivit agenției poloneze de știri PAP, o serie de incidente, inclusiv de violență, au avut loc la granița dintre Polonia și Belarus.

Vice-ministrul polonez de interne, Maciej Wasik, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că în urma incidentelor de la graniță Poliția de Frontieră a Poloniei a solicitat desfășurarea a încă 1 000 de soldați la granița țării cu Belarus.

Wasik a afirmat că întregul proces de combatere a migrației ilegale este coordonat de Poliția de Frontieră belarusă și a precizat că nivelul de agresiune împotriva soldaților polonezi la granița cu Belarus a crescut.

În ultimele săptămâni autoritățile poloneze au făcut mai multe declarații privind creșterea securității la frontieră. Aceste măsuri sunt intensificate din cauza creșterii îngrijorărilor legate de securitate, în special după stabilirea companiei private de securitate Wagner în Belarus.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/08/07/polonia-trimite-trupe-suplimentare-la-granita-cu-belarus-2021374?fbclid=IwAR04QXMjeG9r5B83TLtjIKN4_h4koJ43h_xQ_SSxjgfYONHIRKK6mAx8wVQ

Lasă un răspuns