PAPA FRANCISC DETERMINAT ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA ABUZURILOR ÎN BISERICA CATOLICĂ

Papa Francisc, liderul spiritual al lumii catolice și șeful statului Vatican, a declarat că Biserica Catolică ar trebui să audieze victimele abuzurilor sexuale.

Papa i-a primit la Vatican pe membrii Comisiei pentru protecția minorilor, care a fost înființată pentru a combate problema abuzurilor în Biserica Catolică.

Potrivit unor relatări din presa italiană și din presa de la Vatican, Papa Francisc a declarat în discursul său că „apropierea față de victime nu este un concept abstract, ci o realitate foarte concretă care presupune ascultarea, intervenția, prevenirea și ajutorarea acestora”.

Subliniind necesitatea de a audia victimele abuzurilor, Papa a spus astfel: „Nu-i lăsați niciodată pe acești oameni să se simtă respinși. Nu ar trebui să existe niciodată o situație în care acești frați și surori să nu fie primiți și ascultați. Pentru că acest lucru le poate agrava foarte mult suferința”.

Papa a precizat că determinarea Bisericii în lupta împotriva abuzurilor nu ar trebui să fie diminuată, indicând că nu este exclusă și audierea victimelor abuzurilor de Biserica Catolică.

Deși Papa Francisc, care se află în fruntea Bisericii Catolice de 11 ani, a luat unele măsuri pentru a preveni cazurile de abuz sexual și mușamalizarea acestora în multe părți ale lumii, acestea nu sunt considerate suficiente de victimele abuzurilor. Victimele susțin că Papa ar trebui să facă mai mult în această privință.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2024/03/08/papa-francisc-determinat-in-lupta-impotriva-abuzurilor-in-biserica-catolica-2112719?fbclid=IwAR2Jp2P3L9VUQAjOFZIwARvqS301xI8VmsVrt-b3gXSy4MwABr1_wSepTrU

Lasă un răspuns