ONU: ”AU FOST REALIZATE APROXIMATIV 170 DE MISIUNI DE AJUTOR UMANITAR ÎN SIRIA”

Dujarric a oferit informații despre ajutoarele umanitare destinate Siriei în cadrul unei conferințe de presă zilnice.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a anunțat că aproape 170 de misiuni de ajutor umanitar transfrontalier au fost realizate în nord-vestul Siriei în perioada de după cutremurele ce s-au produs în data de 6 februarie în Kahramanmaraș.

Purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU, Stephane Dujarric, a oferit informații despre ajutoarele umanitare destinate Siriei în cadrul unei conferințe de presă zilnice.

Precizând că Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au desfășurat ieri două misiuni regulate prin punctul de trecere a frontierei Öncüpınar (Bab al-Salam), purtătorul de cuvânt a menționat că în cadrul acestei misiuni au fost furnizate echipamente tehnice pentru un spital de copii și pentru diverse centre medicale.

Dujarric a notat: „După cutremurele din februarie ONU a realizat aproape 170 de misiuni transfrontaliere din sudul Türkiye până în nord-vestul Siriei”.

Accentuând că sunt planificate circulații suplimentare de personal și de camioane prin punctul Öncüpınar în zilele următoare, oficialul a susținut că au loc în continuare discuții cu administrația siriană cu privire la activitățile și poziția ONU în regiune.

A fost anunțat anterior că administrația siriană a permis agențiilor umanitare ale ONU să folosească punctele de trecere a frontierei turco-siriene, Öncüpınar (Bab Al Salam) și Çobanbey (Al Rai) până la 13 august 2023 pentru a livra ajutoare în zonele afectate de cutremurul din 6 februarie.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/07/27/onu-au-fost-realizate-aproximativ-170-de-misiuni-de-ajutor-umanitar-in-siria-2016706

Lasă un răspuns