Noul ambasador al Republicii Turcia București. Dna.Füsun Aramaz și-a depus dosarele de numire la George Ciamba, ministru adjunct al Afacerilor Europene a României.

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a primit ,pe data de 10 ianuarie 2019, pe ambasadorul desemnat al Republicii Turcia, Füsun Aramaz, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.
 
Oficialul român a prezentat coordonatele de acțiune și obiectivele României pe perioada deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene și a subliniat importanța dialogului UE-Turcia, spre beneficiul ambelor părți.
 
Cei doi interlocutori au făcut o scurtă trecere în revistă a ansamblului relației bilaterale, a obiectivelor de interes comun în perioada următoare și a dialogului politic derulat la nivel bilateral și regional. Ministrul delegat George Ciamba a evidențiat Parteneriatul strategic dintre România și Turcia, Planul de acțiune care ghidează relația bilaterală și a salutat evoluția ascendentă a schimburilor economice și cooperarea aprofundată pe tematici regionale.
 
Oficialul român a felicitat-o pe Füsun Aramaz pentru numirea în funcția de ambasador al Republicii Turcia în România, asigurând-o de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe pentru îndeplinirea mandatului său.
sursa:mea

Lasă un răspuns