NOUL AJUTOR MILITAR TRIMIS DE SUA A AJUNS ÎN ISRAEL

Un nou ajutor militar trimis de Statele Unite ale Americii (SUA) a ajuns în Israel.

Într-o declarație scrisă făcută de Ministerul israelian al Apărării, s-a precizat că a fost primit primul lot de jeep-uri blindate trimise ca parte a pachetului de ajutor militar alocat de Washington pentru Tel Aviv.

Totodată, a fost anunțat că jeep-urile americane au fost livrate armatei israeliene pentru a înlocui vehiculele avariate în război și s-a menționat că acest lucru „face parte din acordul cuprinzător ce prevede consolidarea flotei de vehicule a armatei israeliene pentru diferite scenarii de război”.

Până în prezent, ministerul a semnat în Israel și în străinătate comenzi pentru achiziția de vehicule și echipamente grele în valoare de peste 400 de milioane de șekeli.

Israelul anunțase cu câteva zile înainte că a primit ajutor militar din partea Statelor Unite.

Aripa militară a grupării Hamas, Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam au anunțat la 7 octombrie demararea ofensivei „Potopul de la Al-Aqsa” împotriva Israelului. Mii de rachete au fost lansate din Gaza în direcția Israelului, în timp ce grupuri armate au intrat în așezările din regiune.

Armata israeliană a ripostat la aceste atacuri cu zeci de avioane de luptă în contextul operațiunii „Săbiile de fier”.

În cadrul conflictului se numără mii de morți de ambele părți.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/10/20/noul-ajutor-militar-trimis-de-sua-a-ajuns-in-israel-2053643?fbclid=IwAR3F5Tuz4sk8BCM0alP43UJFMbiU3TUj3Q6SrHrjgYbTQc25R8s_rCLtz0M

Lasă un răspuns