NOUA VARIANTĂ DE COVID-19 SE RĂSPÂNDEȘTE RAPID ÎN MAREA BRITANIE

În Marea Britanie, s-a anunțat că Eris, un subderivat al variantei Omicron a noului coronavirus (Covid-19), s-a răspândit în întreaga țară.

În Marea Britanie, s-a anunțat că Eris, un subderivat al variantei Omicron a noului coronavirus (Covid-19), s-a răspândit în întreaga țară.

Potrivit Agenției britanice de securitate sanitară (UKHSA), noua variantă Eris este responsabilă pentru unul din 7 cazuri noi în întreaga țară.

Varianta Eris a fost înregistrată ca fiind a doua cea mai frecventă variantă din Marea Britanie, după Arcturus, care reprezintă aproximativ jumătate din cazuri, cu 39,4%.

Autoritățile au raportat că monitorizează îndeaproape situația din cauza creșterii continue a numărului de cazuri de Covid-19 la nivel mondial.

Potrivit studiului Zoe, Simptome Covid-19, care estimează cifrele privind infecțiile cu Covid-19 și ratele de vaccinare în Marea Britanie, numărul estimat de cazuri, care era de 606 mii 656 la 4 iulie, a crescut cu 200 de mii, ajungând la 785 mii 980 la 27 iulie.

Experții au sugerat că creșterea numărului de cazuri de Covid-19 în această țară ar putea fi legată de lansarea filmelor Barbie și Oppenheimer, pe 21 iulie, în urma căreia milioane de oameni au mers la cinema.

Se apreciază că creșterea ratei de contagiere este datorată faptului că oamenii s-ar afla adunați în zone închise și slab ventilate.

Se afirmă că scăderea imunității împotriva bolii și trecerea timpului de la vaccinarea Covid-19 pot provoca, de asemenea, o creștere a numărului de cazuri.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/08/07/noua-varianta-de-covid-19-se-raspandeste-rapid-in-marea-britanie-2021295?fbclid=IwAR15KUWYjZZuprO0r5JLrJ_C71hrmYJpKePzDGX8_dcjqLNBAd176tcdT3M

Lasă un răspuns