NIKOS DENDIAS DESPRE DRONELE TURCEȘTI

Dendias a declarat că ei vor reforma armata greacă și vor dezvolta propriile lor programe de tehnologii de apărare.

Ministrul grec al Apărării, Nikos Dendias, a declarat că ei vor „construi o cupolă anti-UAV care să acopere teritoriul elen” împotriva UAV-urilor Bayraktar TB-2 ale Türkiye.

Într-un interviu acordat ziarului Naftemporiki Nikos Dendias a declarat că ei vor reforma armata greacă și vor dezvolta propriile lor programe de tehnologii de apărare.

Menționând că incertitudinea geopolitică în lume și în regiune a crescut în ultimii trei ani și că Grecia ar trebui să se pregătească pentru orice scenariu, Dendias a afirmat: „Ucraina a arătat că UAV-urile și sistemele anti-UAV vor juca un rol important în războaiele din secolul XXI. Türkiye, o țară vecină, a înregistrat progrese semnificative în acest domeniu.”

La întrebarea: ”Cum se descurcă Grecia?” el a răspuns: „Este clar că evoluțiile tehnologice în acest domeniu schimbă războaiele la nivel global. În timpul vizitei mele recente în Armenia, am dobândit cunoștințe extinse despre modul în care UAV-urile sunt utilizate în războiul modern. Știți că armata acestei țări a fost atacată de o armată (Azerbaidjan) care utilizează pe scară largă drone, inclusiv Bayraktar. Vom coopera cu Armenia  în domeniul apărării. Grecia lucrează pentru a-și consolida capacitatea în acest domeniu. Vom construi o cupolă anti-UAV care să acopere teritoriul Greciei.”

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2024/03/12/nikos-dendias-despre-dronele-turcesti-2114363?fbclid=IwAR0c7-k19aZyNbnMR8WFIxV0IFDCjZr-Jc2gk1Ww44u8Gkq9h7M7_asTEhE

Lasă un răspuns