Moment dificil pentru Simona Halep! Ce a făcut-o să piardă meciul

Simona Halep nu a început tocmai bine anul 2019. Numărul 1 WTA a fost eliminată în turul doi de la Sydney de Ashleigh Barty. Problemele și schimbările majore din viața româncei și-au spus cuvântul.

Semnele necesității unui antrenor au apărut încă din primul meci din 2019 pentru Simona Halep. Românca s-a despărțit de australianul Darren Cahill și a decis să înceapă anul fără un antrenor oficial.

Dar la conferința de după jocul cu Barty, românca a admis, fără să vrea, că intervenția promptă a unui tehnician i-ar fi putut aduce victoria astăzi.

„Ashleigh a jucat foarte bine, slice-ul ei a fost foarte bun azi. A meritat să câștige acest meci, dar și eu am fost foarte aproape să câștig. Am avut multe șanse să trec în avantaj, dar nu am putut. Simt că încă nu am ritmul necesar.  Azi, Ashleigh a fost un pic mai bună decât mine”, a fost declarația Simonei din conferința de presă, conform GSP.

Prin comparație, când l-a avut pe Cahill alături Simona Halep a găsit puterea să revină cu Barty. Sugestiv rămâne episodul din august 2018.

În semfinala Rogers Cup, Simona s-a impus 6-4, 6-1, dar a suferit un blocaj în primul set.

Halep a cedat două game-uri consecutive și a cerut intervenția lui Cahill. După dialogul în care Darren i-a transmis „Mișcă-te, va lovi din ce în ce mai riscant. Trebuie să stabilești ritmul, să nu o lași să se așeze pe lovituri. Trimite mai lung pe forehand”, Simona a câștigat 8 din următoarele 10 game-uri.

Ashleigh este considerată de mulți specialiști una dintre marile promisiuni ale anului 2019. Australianca are o serie de calități evidente, printre care se numără serviciul, jocul în preajma fileului și lovitura de slice pe backhand. Cea din urmă a fost desemnată cea mai bună din lume, într-un top alcătuit de experții New York Times.

Sursa: capital

Lasă un răspuns