MINISTRUL DE EXTERNE HAKAN FIDAN SE AFLĂ ÎN EGIPT

„Dacă acest lucru (atacurile Israelului) continuă, o escaladare geografică va amenința stabilitatea și pacea globală”, a transmis ministrul de externe, Fidan.

Ministrul de externe, Hakan Fidan a ținut un discurs în fața participanților la „Summitul pentru pace de la Cairo”, organizat în capitala Egiptului, unde au fost discutate evoluțiile din Gaza.

Fidan a declarat că Israelul ține 2 milioane de oameni într-o închisoare în aer liber într-o regiune care nu este potrivită pentru viața umană și numește acest lucru drept apărare împotriva terorismului.

„Nu vom permite niciodată ca suferința palestinienilor să continue. Nu vom tolera astfel de crime, nici pentru palestinieni, nici pentru nimeni altcineva. Dacă acest lucru va continua, o escaladare geografică va amenința stabilitatea și pacea globală”, a precizat Fidan.

„(Cu referire la conflictul israeliano-palestinian) Trebuie conceput și pus în aplicare un nou mecanism de garantare. Pașii făcuți de părți pentru o pace egală trebuie să fie garantați”, a menționat Fidan, adăugând că Türkiye este pregătită să ia măsuri pentru acest concept și să facă contibuțiile sale pentru un viitor just și sigur.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/10/21/ministrul-de-externe-hakan-fidan-se-afla-in-egipt-2054013?fbclid=IwAR2MWy4L0sIXWkH7655iqg15HVyBYhzzc1fY7VdzmnsAMzxkgVPJ-yWfSYY

Lasă un răspuns