MINISTRUL APĂRĂRII GÜLER A ACORDAT UN INTERVIU REVISTEI POLITICO

„Cea mai eficientă organizație de securitate din regiunea euro-atlantică este NATO. Deși înțelegem eforturile Europei de a-și spori propria securitate, considerăm că nu este nevoie de o altă organizație”.

Yașar Güler, ministrul apărării naționale, a subliniat că Türkiye este hotărâtă să creeze un coridor securizat de 30-40 de kilometri lățime de-a lungul frontierelor cu Irak și Siria și să curețe complet regiunea de teroriști.

Ministrul Güler a acordat un interviu revistei americane Politico.

Vorbind despre războiul din Ucraina, ministrul Güler a afirmat că Türkiye este singura țară care a reușit până în prezent să reunească părțile implicate în război la masa discuțiilor la nivel înalt și că nu va permite ca Marea Neagră să se transforme într-un câmp de luptă strategic.

Înaltul oficial a declarat că Türkiye urmărește să „creeze un domeniu al industriei de apărare complet independent, pe baza producției locale și naționale, consolidând astfel economia națională și contribuind la independența Türkiye”.

Güler a susținut: „Suntem hotărâți să creăm un coridor securizat de 30-40 de kilometri lățime de-a lungul frontierelor noastre cu Irak și Siria și să eliberăm complet regiunea de teroriști. Ne vom continua operațiunile până când ultimul terorist va fi neutralizat”.

Subliniind că căutarea de către aliații Uniunii Europene a unor alternative „în afara umbrelei de securitate a NATO” ar dăuna unității și solidarității alianței, ministrul a declarat: „Cea mai eficientă organizație de securitate din regiunea euro-atlantică este NATO. Deși înțelegem eforturile Europei de a-și spori propria securitate, considerăm că nu este nevoie de o altă organizație”.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2024/07/10/ministrul-apararii-guler-a-acordat-un-interviu-revistei-politico-2161583?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0xSrwzj-vzlv6LRN6wsIx-cEVZktmtJJDuUA8MuJ6ShcT_0BKRuajQEkw_aem_EsiFHggYSonKPnADYM3q8Q&sfnsn=scwspmo

Lasă un răspuns