Mevlüt Çavuşoğlu despre Forumul Alianței Civilizațiilor

Participanții forumului vor discuta astăzi despre necesitatea conviețuirii și promovarea diversității și a bogăției culturale.

Ministrul de Externe Mevlüt Çavuşoğlu a declarat că ei vor depăși cercul vicios al urii şi violenței lucrând împreună.

Ministrul Çavuşoğlu a făcut o declarație pe contul său de socializare cu privire la cel de-al 9-lea Forum Global al Alianței Civilizațiilor a Națiunilor Unite (ONU) desfășurat în orașul Fes, Maroc. Ministrul a marcat: „Am participat la reuniunea de la Fes a Alianței Civilizațiilor, care a fost lansată în Spania în 2005 și are astăzi 158 de membri. Vom depăși cercul vicios al urii și violenței lucrând împreună”.

În cadrul forumului, ce va continua și astăzi, participanții vor discuta despre necesitatea conviețuirii și promovarea diversității și a bogăției culturale.

Peste 1000 de activiști care depun eforturi pentru a contribui la  creșterea înțelegerii și respectului pentru diferite culturi și civilizații în aproape întreaga lume, și delegații din 96 de țări participă la cel de-al 9-lea Forum Global al Alianței Civilizațiilor, care a început ieri dimineață pentru prima dată într-o țară africană și a reunit reprezentanți de diferite niveluri ministeriale din 50 de țări.

Sursa:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2022/11/23/mevlut-cavusoglu-despre-forumul-aliantei-civilizatiilor-1909873

Lasă un răspuns