MESAJUL PREȘEDINTELUI ERDOĞAN DE SĂRBĂTOAREA SACRIFICIULUI

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că lumea trebuie să impună de urgență o barieră în fața masacrelor Israelului.

Cu ocazia Sărbătorii Sacrificiului, președintele Erdoğan s-a adresat Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) prin videoconferință.

Subliniind că Sărbătoarea Sacrificiului are loc într-o perioadă de masacre rușinoase pentru umanitate în teritoriile palestiniene ocupate, Erdoğan a declarat astfel: „Durerea celor 38 de mii de frați și surori ai noștri, care au fost uciși cu brutalitate de genocidul Israelului, ne frânge inimile tuturor în calitate de națiune și comunitatea musulmanilor. Trecem prin zile în care nu doar credința noastră, ci și omenia noastră este pusă la încercare. Reacția la masacrul din Gaza nu este doar datoria noastră fraternă, ci și datoria noastră în calitate de oameni”.

„Lumea trebuie să ia măsuri împotriva setei de sânge a Israelului și să impună imediat o barieră în fața masacrelor la care suntem martori în fiecare zi. Am spus cu fiecare ocazie că este imperativ să oprim guvernul premierului israelian Benjamin Netanyahu, care a dat foc întregii regiuni, inclusiv propriilor săi cetățeni, pentru a-și prelungi viața politică”, a exprimat Erdoğan, adăugând că Türkiye a mobilizat toate mijloacele pentru a instaura o pace durabilă în regiune și pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili de genocid.

De asemenea, liderul turc a subliniat că se lucrează pentru a mări numărul țărilor care recunosc statul Palestina.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2024/06/18/mesajul-presedintelui-erdogan-de-sarbatoarea-sacrificiului-2153876?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0hKvBz3hg5oTJ_QaFmIJQJKceZ8vRW51TzWM9zEg2SJ2bxgpkp_PqN35I_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw&sfnsn=mo

Lasă un răspuns