MEDICAMENTE ȘI MATERIALE MEDICALE AU FOST TRIMISE DIN TÜRKIYE PENTRU GAZA

Avionul din flota prezidențială, care transporta din Türkiye către Gaza medicamente și materiale medicale, inclusiv 20 de medici specialiști, a ajuns în Cairo, capitala Egiptului.

Potrivit unei declarații scrise emise de Ministerul Sănătății, avionul prezidențial care transporta medicamente și consumabile medicale, precum și 20 de medici specialiști, a decolat din capitala Ankara și a aterizat pe aeroportul din Cairo ieri la prânz.

Cei 20 de medici specializați, printre care se numără și cadrele executive ale Ministerului Sănătății, s-au întâlnit cu ministrul adjunct și cu alți oficiali de la Ministerul egiptean al Sănătății în vederea evaluării ajutorului medical pentru Gaza.

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca a făcut ieri o declarație pe contul său de socializare:

„Avionul nostru a decolat către Gaza. Avionul flotei președinției noastre, plin de medicamente și materiale medicale, cu 20 de medici specialiști, a plecat de la Ankara spre Egipt”.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării Naționale a raportat că 2 avioane, aparținând Forțelor Aeriene turcești, cu pachete de ajutor pregătite pentru Gaza, care conțineau în principal materiale sanitare, au plecat spre Egipt.

În declarație, s-a precizat că au fost planificate 4 misiuni pentru a livra ajutoare în regiune, iar cele 2 aeronave gata au decolat de pe aeroportul Comandamentului Bazei Principale de Transport Aerian nr. 11 din Etimesgut, Ankara, cu destinația Egipt.

De asemenea, s-a anunțat că pregătirile pentru celelalte avioane cu ajutor continuă și că acestea vor pleca spre Egipt imediat ce vor fi gata.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/10/23/medicamente-si-materiale-medicale-au-fost-trimise-din-turkiye-pentru-gaza-2054664?fbclid=IwAR2dp9GI0Zhi2Ro3IZc0vqvDytvvk0ZgS75Ez7oCYYhF3MSUPyy9AFWw63U

Lasă un răspuns