Mark Zuckerberg, promisiuni pentru 2019! Ce plănuiește să facă fondatorul Facebook

Nici nu a început bine anul, că fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg anunță care sunt planurile pentru 2019. Mai mult decât atât intențiile sale au legătură viitorul tehnologiei, dar și cu viitorul rețețelor de socializare.

Pentru că anul 2018 a fost unul extrem de greu pentru Facebook, rețeaua de socializare fiind implicată în centrul mai multor scandaluri, Mark Zuckerber a anunțat că intenționează să organizeze o serie de discuţii publice, o dată la câteva săptămâni, pentru a pune în dezbatere viitorul tehnologiei împreună cu lideri şi experţi din domeniu.

„Provocarea mea pentru 2019 este să organizez o serie de dezbateri publice despre viitorul tehnologiei în societate”, a spus Zuckerberg, potrivit Agerpres.

„Oportunităţile, provocările, speranţele şi anxietăţile. O dată la câteva săptămâni voi discuta cu lideri, experţi, oameni din comunitatea noastră din diferite domenii şi voi propune formate diferite pentru ca discuţiile să fie interesante. Toate vor fi publice, fie pe paginile mele de Facebook şi Instagram sau pe alte platforme.”

Zuckerberg a recunoscut că această acține care este ,,o provocare personală”  este necesară pentru a modela viitorul tehnologiei în societate.

„Sunt inginer şi obişnuiam să îmi formulez ideile şi să sper că acestea vorbesc de la sine”, a continuat şeful Facebook. „Dar, având în vedere importanţa activităţii noastre, această abordare nu mai este suficientă”.

„O să ies mai mult în faţa publicului, mai mult decât sunt obişnuit să o fac, şi o să mă implic mai mult în astfel de dezbateri despre viitor, compromisurile care ne aşteaptă şi direcţia în care vrem să mergem.”

Totodată, acest demers are legătură și cu faptul că Facebook trebuie să fie mai transparent în privinţa practicilor sale ca urmare a unor incidente precum scandalul Cambridge Analytica.

În noiembrie 2018, fondatorul Facebook a fost audiat de un comitet internaţional, în privința știrilor false, după ce a refuzat să participe la o sesiune de întrebări din partea politicienilor, la Westminster.

Sursa: capital

Lasă un răspuns