MACRON: ”NU A SOSIT MOMENTUL CA FRANȚA SĂ RECUNOASCĂ STATUL PALESTINIAN”

Macron a spus că țara sa a susținut întotdeauna soluția cu două state, subliniind totodată că „nu există un mediu adecvat pentru acest lucru în acest moment”.

Președintele francez Emmanuel Macron a susținut că nu a sosit momentul ca Franța să recunoască un stat palestinian.

În cadrul unui interviu acordat posturilor TF1 și France 2, Emmanuel Macron a făcut declarații cu privire la situația din Ucraina și Palestina.

Liderul francez a afirmat că recunoașterea statului palestinian „nu este un tabu” și că țara sa a susținut întotdeauna soluția cu două state, subliniind însă că „nu există un mediu adecvat pentru acest lucru în acest moment”.

„Situația de pe teren nu s-a stabilizat, iar Autoritatea Palestiniană trebuie să realizeze reforme”, a notat Macron, adăugând că țara sa va recunoaște un stat palestinian „atunci când vor exista condițiile necesare pentru a asigura pacea și securitatea pentru toți în regiune”.

El a mai spus că avioane de vânătoare de tip Mirage 2000 de fabricație franceză vor fi trimise în Ucraina și că va începe instruirea piloților ucraineni în Franța începând din această vară.

Președintele francez nu a precizat câte avioane de luptă vor fi livrate în Ucraina, însă a declarat că 4 500 de soldați ucraineni vor fi instruiți în Franța.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2024/06/07/macron-nu-a-sosit-momentul-ca-franta-sa-recunoasca-statul-palestinian-2150048?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2Oe3mt64DrW2e-GcNJMbTzw3YBwwszQKZGk_NiK16Tzwd54z3XGdU7k6U_aem_AcqoLRbE-ZyBcPXBVwLn3OzmJlzUJUCKY1jEBB4e6A-0_gVfLf8hNr3-a1pJ4JMpNGK-YxJTAa-j4ZWDtDm-esav

Lasă un răspuns