LULA DA SILVA: „ACESTA NU MAI ESTE UN RĂZBOI, CI UN GENOCID”

Lula da Silva: ”…au fost uciși aproximativ 2 mii de copii care nu au avut nimic de-a face cu războiul. ”

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a declarat că comunitatea internațională trebuie să pună capăt confruntărilor în curs din Orientul Mijlociu, și a subliniat: „Acesta nu mai este un război, ci un genocid”.

În cadrul unei conferințe de presă la palatul prezidențial din capitala Braziliei, Lula da Silva s-a referit la atacurile israeliene din Gaza. Liderul a spus: „Nu vreau să știu cine are dreptate și cine greșește, sau chiar cine a atacat primul. Este nevoie să se pună capăt ostilităților”.

Lula da Silva a mai marcat: „Problema este că acesta nu mai este un război, ci un genocid. Pentru că au fost uciși aproximativ 2 mii de copii care nu au avut nimic de-a face cu războiul. Chiar nu înțeleg, nu știu cum poate cineva să suporte un război care provoacă moartea unor copii și a unor oameni nevinovați.”

Adresându-se comunității internaționale, Lula da Silva a cerut ca coridorul umanitar să fie deschis cât mai curând posibil pentru locuitorii din Gaza care vor să scape de bombardamentele israeliene.

În declarația sa din 25 octombrie, președintele brazilian a afirmat că Organizația Națiunilor Unite ar trebui să își asume mai multă responsabilitate în legătură cu ceea ce se întâmplă în Gaza.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/26/lula-da-silva-acesta-nu-mai-este-un-razboi-ci-un-genocid-2056217?fbclid=IwAR1sO9u6Gc2eDlrUUOLoaptcs8dqAC5lvaEtAYr9j5u1IkDBsVS_9I22guM

Lasă un răspuns