LIDERUL HAMAS SOLICITĂ GARANȚII INTERNAȚIONALE

Șeful Biroului Politic al Hamas, Ismail Haniyeh a declarat că nu se poate ajunge la un acord cu Israelul până când nu se garantează sfârșitul războiului din Gaza, retragerea trupelor israeliene și întoarcerea palestinienilor strămutați la casele lor.

Șeful Biroului Politic al Hamas, Ismail Haniyeh a declarat că nu se poate ajunge la un acord cu Israelul până când nu se garantează sfârșitul războiului din Gaza, retragerea trupelor israeliene și întoarcerea palestinienilor strămutați la casele lor.

În discursul său televizat, Ismail Haniyeh a oferit informații despre negocierile cu Israelul.

Menționând că Hamas a acționat pozitiv și în mod responsabil în cadrul negocierilor de până acum, liderul mișcării a declarat următoarele:

„Nu dorim să ajungem la un acord, care nu pune capăt războiului din Fâșia Gaza, nu îi întoarce pe cei strămutați la casele lor și nu garantează retragerea inamicului din Gaza, în special din partea centrală. Pentru a ajunge la un acord cu respectarea acestor principii, trebuie să existe garanții internaționale, care să oblige Israelul să le respecte”.

Observând că nu s-a ajuns încă la un compromis deoarece Israelul nu dorește să ofere garanții privind respectarea prevederilor acordului, Haniyeh a subliniat că Hamas este deschis la continuarea negocierilor și la orice formulă, care include principiile menționate.

Liderul Hamas a declarat că Israelul vorbește despre întoarcerea treptată a persoanelor strămutate la casele lor, dar nu oferă informații clare în acest sens, continuând să divizeze Gaza în două părți.

De asemenea, indicând că Israelul duce un război psihologic împotriva palestinienilor, încercând să creeze haos și să divizeze poporul, însă nu va reuși acest lucru, Haniyeh a exprimat că, în ciuda tuturor masacrelor și genocidului comise de Israel, încercarea sa de a deporta poporul palestinian din Gaza nu s-a soldat cu succes.

La finalul discursului său, Ismail Haniyeh a făcut apel la palestinienii din Ierusalim, Cisiordania și cei din diasporă pentru susținerea operațiunii „Potopul de la Al-Aqsa”, care a fost lansată în vederea combaterii conspirațiilor ce vizează Moscheea Al-Aqsa și locurile sfinte.

De asemenea, liderul Hamas a mulțumit rezistenței de pe fronturile din Liban, Yemen și Irak, precum și oamenilor din lumea arabă și islamică care au ieșit în străzi pentru a susține Gaza.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2024/03/11/liderul-hamas-solicita-garantii-internationale-2113616?fbclid=IwAR3njn4s9A7ZG1-yxRfq2pshZNYI85B5G_WWqQzT-WIH_1ORUAMQbNR9o1Y

Lasă un răspuns