LIDERUL BRAZILIAN A CRITICAT ONU PENTRU EVOLUȚIILE DIN GAZA

Liderul a afirmat că influența ONU în soluționarea conflictului israeliano-palestinian a slăbit și că aceasta ar trebui să își asume mai multă responsabilitate pentru a reduce tensiunile din Fâșia Gaza.

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a declarat că Organizația Națiunilor Unite (ONU) ar trebui să își asume mai multă responsabilitate în ceea ce privește evoluțiile din Gaza.

Lula da Silva a făcut o declarație pe contul său de socializare X, în care a afirmat că influența ONU în soluționarea conflictului israeliano-palestinian a slăbit și că aceasta ar trebui să își asume mai multă responsabilitate pentru a reduce tensiunile din Fâșia Gaza.

Președintele a declarat: „Dacă ONU ar avea mai multă putere, ar putea interveni mai activ. De asemenea, SUA ar putea interveni mai mult, dar poporul nu dorește acest lucru. Oamenii vor război, vor să alimenteze ura, dar eu nu văd lucrurile așa. Puteți să mă criticați cât de mult doriți; „Lula va continua să vorbească despre pace”.

Referindu-se la Hamas și Hezbollah, liderul a declarat: „Trebuie să vorbim în continuare cu China, Africa de Sud și Qatar, se pare că ei  au dialoguri cu ei (Hamas și Hezbollah). Trebuie asigurate coridoare umanitare, alimente, medicamente și electricitate, și copiii nu mai trebuie omorâți.”

Lula da Silva a notat că Rusia și China susțin soluția cu două state, care prevede înființarea unui stat palestinian, și a precizat: ” La masa negocierilor nu va muri nimeni, va fi mai puțin costisitor și vom putea găsi o soluție. În Orientul Mijlociu, trebuie să ne asigurăm că Israelul își protejează teritoriul și că palestinienii, ale căror granițe sunt trasate de ONU, au dreptul la propriul pământ.”

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/25/liderul-brazilian-a-criticat-onu-pentru-evolutiile-din-gaza-2055784?fbclid=IwAR3Q2rKVChj2bH1donmKo0IlGUL7jO2PLEFpELUoGiFYq42eW1nHePTUEaA

Lasă un răspuns