LIBERTY, CARE ARE ŞI COMBINATUL SIDERURGIC DIN GALAŢI, A CÂŞTIGAT LICITAŢIA PENTRU ACHIZIŢIA COMBINATULUI MAGHIAR DUNAFERR ŞI VREA SĂ INSTALEZE UN CUPTOR CU ARC ELECTRIC CU CAPACITATEA DE 150 DE TONE, CA PARTE DIN PLANURILE DE DECARBONIZARE ALE UZINEI MAGHIARE. TRANZACŢIA AŞTEAPTĂ APROBAREA UNIUNII EUROPENE

Liberty, care are şi combinatul siderurgic din Galaţi, a câştigat licitaţia pentru achiziţia combinatului maghiar Dunaferr şi vrea să instaleze un cuptor cu arc electric cu capacitatea de 150 de tone, ca parte din planurile de decarbonizare ale uzinei maghiare. Tranzacţia aşteaptă aprobarea Uniunii Europene, au anunţat, miercuri, reprezentanţii grupului siderurgic. Odată cu instalarea acestui cuptor, emisiile de dioxid de carbon de la Dunaferr ar scădea cu 80%.

„Ne aflăm într-o tranziţie rapidă către tehnologii cu emisii reduse de carbon în întreaga noastră operaţiune globală şi intenţionăm să facem acelaşi lucru la Dunaferr. Ştim din experienţă că pentru a acţiona rapid, aveţi nevoie de sprijinul unor parteneri tehnologici de clasă mondială, de structuri financiare adecvate şi de un guvern sprijinitor, motiv pentru care formarea acestui grup este atât de importantă. Aşteptăm cu nerăbdare dezvoltarea acestor planuri cu CISDI şi Ministerul Dezvoltării Economice pentru a asigura punerea uzinei de oţel Dunaújváros pe o cale durabilă şi competitivă cât mai curând posibil”, a spus Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al Liberty.

Declaraţiile sale au fost făcute în Budapesta, unde Sanjeev Gupta a semnat împreună cu ministrul economiei din Ungaria şi cu o companie chineză care va dezvolta cuptorul, un memorandum pentru proiectul amintit.

„Am parcurs o lungă perioadă în ultimul an. În timp ce mii de locuri de muncă erau puse în pericol din cauza neglijenţei conducerii anterioare iresponsabile, şi în decembrie anul trecut aprovizionarea cu cărbune la uzină nu era garantată, astăzi asistăm la semnarea unui acord care va pune bazele producerii de oţel verde în Dunaújváros, care reprezintă viitorul industriei siderurgice. Acest lucru va oferi securitate şi predictibilitate pe termen lung pentru mii de locuri de muncă. Mai mult, rolul Dunaferr are şi o importanţă economică naţională, deoarece producţia internă de oţel contribuie, de asemenea, la creşterea suveranităţii economice”, a spus Márton Nagy, ministrul dezvoltării economice din Ungaria.

Cuptorul va fi produs şi instalat de compania chineză China’s CISDI Engineering Co.

SURSA:https://www.zf.ro/companii/liberty-combinatul-siderurgic-galati-castigat-licitatia-achizitia-22131510

Lasă un răspuns