LAVROV A SUSȚINUT CĂ CONFLICTUL ARMENIA-AZERBAIDJAN A FOST ÎN MARE PARTE REZOLVAT

Ministrul de externe a făcut declarații jurnaliștilor după reuniunea „Platformei de cooperare regională pentru stabilirea păcii și stabilității permanente în Caucazul de Sud” în format 3+3.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că conflictul dintre Azerbaidjan și Armenia a fost în mare parte rezolvat.

Lavrov a făcut declarații jurnaliștilor după reuniunea „Platformei de cooperare regională pentru stabilirea păcii și stabilității permanente în Caucazul de Sud” în format 3+3 , care a avut loc la Teheran, capitala Iranului.

Afirmând că atât Baku, cât și Erevan sunt de acord că Karabahul aparține Azerbaidjanului, ministrul rus a declarat: „Aceasta a fost principala problemă nerezolvată. Disputa a fost rezolvată în mare parte”.

Lavrov a subliniat că au rămas de parcurs pași practici pentru normalizarea completă a relațiilor, inclusiv pregătirea unui acord de pace, delimitarea frontierelor și asigurarea unor legături de transport fără obstacole.

Afirmând că Bruxelles și Washington încearcă să influențeze procesul de demarcare a frontierei dintre Armenia și Azerbaidjan, Lavrov a declarat că nici armenii, nici azerii nu se opun contactelor care ar fi benefice.

De asemenea, oficialul a reamintit că Azerbaidjanul și Armenia au înființat o comisie pentru stabilirea frontierelor, cu participarea Rusiei în calitate de consilier.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/24/lavrov-a-sustinut-ca-conflictul-armenia-azerbaidjan-a-fost-in-mare-parte-rezolvat-2055033?fbclid=IwAR30t6graxTwFC9d4YGihO6CqnsARoR6TsFBcIoOv5MfmlggYozsfk-XtR8

Lasă un răspuns