KREMLINUL DECLARĂ CĂ DECIZIA SUA DE A INTERZICE SOFTWARE-UL KASPERSKY VIZEAZĂ ÎNĂBUŞIREA CONCURENŢEI

Kremlinul a declarat vineri că decizia Statelor Unite de a interzice vânzările programelor antivirus ruseşti Kaspersky este o mişcare tipică a Washingtonului de a înăbuşi concurenţa străină ce ameninţă produsele americane, informează Reuters.

Administraţia Biden a anunţat joi că va interzice vânzarea de software antivirus realizat de Kaspersky Lab în Statele Unite, invocând influenţa Kremlinului asupra companiei, ceea ce prezintă un risc semnificativ de securitate.

Anunţând interdicţia, secretarul american pentru Comerţ, Gina Raimondo, a declarat reporterilor că „Rusia a demonstrat că are capacitatea şi… intenţia de a exploata companii ruseşti precum Kaspersky pentru a colecta şi a folosi informaţiile personale ale americanilor”.

Conform unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Kaspersky este o companie „foarte competitivă” pe pieţele internaţionale, iar decizia Washingtonului de a-i restricţiona vânzările este o „tehnică favorită de concurenţă neloială din partea Statelor Unite”.

Kaspersky, care a declarat că va folosi căi legale pentru a încerca să îşi păstreze operaţiunile, a estimat că decizia SUA nu s-a bazat pe „o evaluare cuprinzătoare a integrităţii produselor şi serviciilor Kaspersky” şi că activităţile sale nu ameninţă securitatea naţională a SUA, transmite Agerpres.

Compania a mai spus că este administrată privat şi că nu are legături cu guvernul rus.

SURSA:https://www.g4media.ro/kremlinul-declara-ca-decizia-sua-de-a-interzice-software-ul-kaspersky-vizeaza-inabusirea-concurentei.html

Lasă un răspuns