KHAMENEI: SUNTEM MÂNDRI DE PALESTINIENII CARE AU PROIECTAT ȘI REALIZAT ACEASTĂ OPERAȚIUNE

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a negat acuzațiile potrivit cărora țara sa s-ar afla în spatele operațiunii „Potopul de la Al-Aqsa”, lansate de Hamas împotriva Israelului.

Ali Khamenei a ținut un discurs în cadrul ceremoniei de absolvire a Forțelor Armate iraniene din capitala Teheran. Vorbind pentru prima dată despre conflictul dintre Israel și Hamas, șeful religios a declarat următoarele:

„Regimul de ocupație (Israelul) a suferit o înfrângere ireparabilă, atât din punct de vedere militar, cât și al serviciilor de informații. Acest val devastator a distrus structurile importante și critice ale regimului israelian, care nu va fi ușor restabilit”.

De asemenea, Khamenei a negat acuzațiile potrivit cărora Iranul s-ar afla în spatele operațiunii „Potopul de la Al-Aqsa”, organizată de Hamas împotriva Israelului.

Cu toate acestea, liderul iranian a exprimat următoarele:

„Sărutăm mâinile palestinienilor care au proiectat și realizat această operațiune. Ne mândrim cu ei”.

„Sunt israelienii asupriți pentru că palestinienii au ridicat asediul din Gaza și au intrat în așezările militare și civile sioniste? Inamicul nemilos, care a fost pălmuit de palestinieni, joacă acum rolul de asuprit. Acest regim nu este unul asuprit, ci mai degrabă un ocupant. Este ocupant, crud, dar nu asuprit. Acum comit masacre în Gaza, arătându-se oprimați. Conducătorii regimului de ocupație și cei care susțin acest regim ar trebui să știe că aceste acțiuni le vor aduce probleme și mai mari”, a exprimat liderul Khamenei, avertizând Israelul cu privire la atacurile sale asupra Gaza.

Brigăzile Qassam, aripa militară a Hamas, au anunțat sâmbătă demararea operațiunii „Potopul de la Al-Aqsa” împotriva Israelului. Mii de rachete au fost lansate din Gaza în direcția Israelului, în timp ce grupuri armate au intrat în așezările din regiune.

Armata israeliană a ripostat la aceste atacuri cu zeci de avioane de luptă în contextul operațiunii „Săbiile de fier”.

În contextul escaladării tensiunilor se numără sute de victime de ambele părți.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/10/khamenei-suntem-mandri-de-palestinienii-care-au-proiectat-si-realizat-aceasta-operatiune-2049013?fbclid=IwAR3_pE23PvuM9XNuqC9sclt6ZYVY6dNgGLwh5G7oo-EIP_kjHd0nL3VrDIc

Lasă un răspuns