JURNALIST BBC, DIN GAZA: „HAOS, PANICĂ, UN BOMBARDAMENT URIAȘ, CUM NU AM MAI VĂZUT”. PROTECȚIA CIVILĂ ANUNȚĂ SUTE DE CLĂDIRI DISTRUSE

Sute de clădiri au fost făcute una cu pământul noaptea trecută în Fâșia Gaza, în cele mai intense atacuri de până acum. Serviciile de urgență din enclavă spun că au fost recuperate zeci de cadavre. Un jurnalist BBC care relatează din Gaza spune că este „haos total” acolo după bombardamentele intense din timpul nopții.

Raidurile aeriene israeliene au distrus sute de clădiri în Fâșia Gaza în cursul nopții, a anunțat serviciul de protecție civilă din Gaza.

„Sute de clădiri și case au fost complet distruse și mii de alte locuințe au fost avariate”, a declarat Mahmud Bassal, un purtător de cuvânt al serviciului de apărare civilă din Gaza, adăugând că bombardamentele intense au „schimbat peisajul” din nordul Gaza.

Un jurnalist BBC care relatează din Gaza spune că este „haos total” acolo după bombardamentele intense din timpul nopții. „A fost un bombardament uriaș în nordul Fâșiei Gaza la o intensitate cum nu am mai văzut până acum”, a scris Rushdi Abualouf.

„La spitalul de aici, șoferii de ambulanță mi-au spus că nu pot comunica cu nimeni, așa că doar merg în direcția de unde se aud explozii.

„A fost panică peste tot, chiar și aici în Khan Younis, unde bombardamentul a fost mai redus. Oamenii încearcă să ajungă la familiile lor din alte zone pentru a verifica dacă sunt în siguranță, dar telefoanele nu funcționează”, a mai scris el.

Spre deosebire de incursiunile anterioare, trupele israeliene au rămas în enclavă și nu s-au mai întors în Israel. Lucru confirmat și de purtătorul de cuvânt al armatei, care a spus că luptele continuă.

Israelul a extins operațiunea din Gaza, dar oficialii se abțin să anunțe cu subiect și predicat ofensiva la sol – cel mai probabil, ca să nu pună în pericol viețile celor peste 220 de ostatici. Însă extinderea operațiunii îngrijorează rudele acestor prizonieri, care au cerut explicații ministrului Apărării.

În ceea ce privește situația din Fâșia Gaza, enclava este acum izolată de restul lumii, după ce bombardamentele au lăsat-o fără servicii de telefonie mobilă și internet.

SURSA:https://www.digi24.ro/stiri/externe/jurnalist-bbc-din-gaza-haos-panica-un-bombardament-urias-cum-nu-am-mai-vazut-protectia-civila-anunta-sute-de-cladiri-distruse-2558645

Lasă un răspuns